NOVAK ĐOKOVIĆ PODIGAO GLAS: Dajte nam iste loptice!

U očekivanju prvog duela na ovogodišnjem pariskom mastersu, Novak Đoković je vodio računa o svakoj sitnici. Tako je pomno analizirao loptice sa kojima se igra ovih dana u Parizu. Deluje da imaju dosta efea, a i brzo se "razbaruše". To je, istovremeno, pokrenulo i pitanje konzistentnosti u odabiru loptica s kojima se igra na turnirima. Stalno se menjaju, što igračima ne ide naruku.

НОВАК ЂОКОВИЋ ПОДИГАО ГЛАС: Дајте нам исте лоптице!

Foto: Goran Čvorović

- Video sam komentare koje sve više igrača daje o lopticama korišćenim na različitim turnirima. Korda, s kojim sam trenirao, rekao mi je da je ovo peti turnir po redu na kojem igra različitim lopticama. Ta nedoslednost je problem, i to je ono na šta se žali većina igrača, uključujući i mene. Treba da bude malo više doslednosti sa lopticama, kako bismo izbegli bilo kakve probleme sa zglobovima, laktovima i ramenima – upozorava Novak.

Najbolji svetski teniser je poručio da je o svemu tome razgovarao sa predsednikom ATP Andreom Gaudenzijem i izvršnim direktorom Masimom Kalvelijem koji, kako je istakao, imaju dosta razumevanja u vezi s komentarima igrača i problemima koji se javljaju zbog stalnih promena kvaliteta loptica.

- Kako sam razumeo, uskoro će se održati neki sastanci odbora na kojima će se razgovarati o različitim opcijama i stvarima koje bi u tom smislu mogle da se urade – najavljuje Nole.

Istovremeno ističe da je kvalitet loptica relativan pojam, jer igrači imaju različite stilove, u zavisnosti od površine, ali smatra da bi, na primer, mogle da budu identične bar za iste podloge. Ipak, svestan je da to neće biti lako.

- Očigledno je da će mnogo faktora biti u igri da bi se napravila ova promena – kaže Novak. - Nije lako, jer morate da razmišljate o turnirima, brendovima i proizvodnim pogonima. Postoji mnogo različitih elemenata u igri o kojima treba razgovarati, komercijalnih, ali i funkcionalnih. Kao igrači očigledno ne razmišljamo previše o komercijalnom aspektu koliko o funkcionalnom i onome što je za nas važno kako bismo poboljšali igru ili predupredili povrede.

Do tada, kako Novaku, tako i drugima. Na dosadašnjim treninzima pokazao je da mu loptice ne smetaju da bude ubitačan. Naprotiv. Naročito mu pogoduju za servis, a to se videlo i pred današnji meč prvog kola protiv Argentinca Ečeverija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona