SPOR ZBOG STANA I PARA: Goranov grend slem na sudu

Slavni teniser Goran Ivanišević, Novakov trener, tužio je bivšu suprugu, model Tanju Dragović, da mu je uzela novac sa računa.

СПОР ЗБОГ СТАНА И ПАРА: Горанов гренд слем на суду

Foto: Profimedia

Goran Ivanišević, koji je po zaradi dvadeset i deveti teniser u svetu, u sporu je sa bivšom suprugom, modelom Tanjom Dragović koju optužuje da je ispraznila račun sa parama koje je zaradio na tenisu. Maratonski spor se vodi na sudu u Zagrebu, a Ivanišević želi poništiti i darovni ugovor kojim je Tanja Dragović deo stana koji su zajedno stekli prepisala na njihovu kćerku. Slavni teniser, sada trener Novaka Đokovića, traži od bivše supruge deo imovine i navodnu pozajmicu od 2,5 miliona evra, a dodatno se sve zakomplikovalo kada ga je bivša supruga optužila za nasilje u porodici.

Sud će očito na kraju razmrsiti tu sagu o imovini, a oni koji dobro znaju Gorana Ivaniševića tvrde da je u životu bio često naivan kada je u pitanju novac. Da navodno izbegne izvršenje zbog pokretanja stečaja Goranove firme „Sport lajn“, novce je stavio na račun od Tanje Dragović i tu su počeli problemi. U braku su stekli i veliki stan u centru Zagreba koji je ostao Tanji Dragović, a šta se događalo sa novcem moraće da presude sudije. U međuvremenu se Goran ponovo oženio za radijsku voditeljku Nives Ivanišević sa kojom je dobio sina, a njegova deca, sin i kćerka su ostali kod majke, koja se takođe udala za muzičara Vlahu Arbulića sa kojim ima i sina.

Sada Ivaniševići stanuju u luksuznom stambenom kompleksu u samom centru grada gde je cena kvadrata 10.000 evra, a Tanja Dragović je otvorila prodavnicu kozmetičkih proizvoda koja dobro posluje. Ali stari problemi koji su vezani uz novac su ostali, jer Ivanišević smatra da je pokraden i da je Tanja Dragović prisvojila novac koji je on zaradio.

Goran je za vreme karijere zaradio 19,5 miliona dolara samo na teniskim terenima i gotovo 40 miliona od sponzora. Ulazio je i u neke projekte sa stanovima u Splitu, ali nisu bili uspešni. Kada je brak pukao, stan od 210 kvadrata pripao je Tanji, kao i druge nekretnine koje su kupljene Goranovim novcem. Tu je i penthaus od 434 kvadrata i tri garaže, a bivša supruga imala je i neke deonice koje je Goran kupio, ali ih je darovnim ugovorom dao Tanji. Na kraju je Goran ostao bez ičega. Tako ironično, nakon napisa u medijima, poručuje „onog trenutka kada sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio pre i tokom braka, koje je T. D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam i porodični nasilnik i miljenik sudova. Sad samo još čekam tužbu koja bi trebala utvrditi da je dotična T. D. osvojila Vimbldon i dve olimpijske medalje, a možda i neki grend slem“.

Tako se „slučaj Ivanišević“ sa sportskih terena, nakon što je nedavno Goran uspešno operisao koleno, preselio sa sportskih strana u novinama u crnu hroniku. Reč je o velikoj vrednosti i imovine i potraživanja u novcu koji je očito on zaradio, a kako će presuditi sud ostaje da se čeka. Tanja Dragović tvrdi da je bila pozvana od strane policije da da iskaz i da joj je imovina blokirana, uz tvrdnju da je uplašena za vlastitu bezbednost.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)