TENIS OVO NE PAMTI! ATP povukao potez koji je šokirao ceo svet, ali ne i Novaka Đokovića

Novosti online

05. 10. 2023. u 10:15

TENISKI presedan koji ne pamte ni najstariji ljubitelji "belog sporta".

ТЕНИС ОВО НЕ ПАМТИ! АТП повукао потез који је шокирао цео свет, али не и Новака Ђоковића

Tanjug/AP

Naime, čelnici ATP su umesto u ponedeljak, 2. oktobra, svoju listu obnovili 5. oktobra, s obzirom na to da su čekali da se završe turniri u Pekingu iz serije 500 i Astani iz serije 250.

Potpuno atipično za tenis, finale turnira u Kini igralo se u sredu, dok je meč za trofej u Kazahstanu bio na programu u utorak.

Srpski teniser Novak Đoković nije igrao u Pekingu, ali ni Astani, gde je prošle godine osvojio trofej, pa mu je zato izbrisano 250 poena od prošle sezone. On je i dalje ubedljivo prvi na listi sa 11.595 bodova i ovo je njegova 393. sedmica vladavine svetskim tenisom.

Karlos Alkaraz nije uspeo da dođe do željenog trofeja u Pekingu, izgubio je u polufinalu od Sinera, ali je smanjio zaostatak za Đokovićem. Umesto 3.260 poena, koliko je iznosio protekle nedelje, on je sada 2.830 poena.

Treći je finalista Pekinga Danil Medvedev sa 7.490 poena.

Najveći skok u top 10 upisao je osvajač turnira u Pekingu, Italijan Janik Siner. On je sa sedme skočio na četvrtu poziciju i to mu je najbolji plasman u karijeri.

Siner ima 4.910 poena, peti je Danac Holger Rune sa 4.640, a šesti Stefanos Cicipas iz Grčke sa 4.615.

Top 10 kompletiraju Andrej Rubljov, Tejlor Fric, Kasper Rud i Aleksandar Zverev.

Od ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je napredovao za jedno mesto i sada je 36. sa 1.190 poena. I Miomir Kecmanović je skočio za jedno mesto, on je 45. sa 1.010 poena. Dušan Lajović je pao sa 54. na 55. mesto i ima 913 poena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!