NADAL HOĆE U PARIZ, ALI... Španac samo pod jednim uslovom može na Olimpijske igre i omiljeni Filip Šatrije

Novosti online

25. 09. 2023. u 08:51

Rafael Nadal, španski teniser, u prethodne dve godine nije imao nastup za reprezentaciju u okviru Dejvis kupa, ali je to takmičenje sa Španijom osvojio pet puta tokom karijere.

НАДАЛ ХОЋЕ У ПАРИЗ, АЛИ... Шпанац само под једним условом може на Олимпијске игре и омиљени Филип Шатрије

FOTO: Tanjug/AP

Taj podatak mogao bi da bude ključan za odlazak Nadala na Olimpijske igre. Naime, Španac ne ispunjava tri od četiri uslova za dobijanje vize za Olimpijske igre u Parizu, ali četvrti će biti presudan.

Teniseru će biti dozvoljeno da ide na Olimpijske igre ukoliko se u prošlosti isticao u Dejvis kupu ili na Igrama. U oba slučaja Španac je pisao istoriju. Sa reprezentacijom je podigao pet "salatara", dok je za Španiju na Igrama u Pekingu 2008. godine osvojio zlato u singlu, a osam godina kasnije u Rio de Žaneiru i u dublu sa Markom Lopezom.

Istina je da je ovakav sistem nepravedan prema pojedinim igračima koji moraju da se pomuče da bi otišli u Pariz, ali je istina i da je bilo ko od članova „velike trojke“, uključujući Novaka Đoković i Rodžera Federera, zaslužio povlasticu ako se uzme u obzir šta su sve uradili nastupajući za svoje zemlje.

Olimpijske igre u Parizu verovatno će biti i Nadalov oproštaj od profesionalnog tenisa, a pored toga što će igrati singl, Španac je izrazio i veliku želju da igra u dublu sa mladim sunarodnikom Karlosom Alkarazom.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)