NE, OVAKVA DOMINACIJA - NIKAD NIJE VIĐENA! Novak Đoković pomera granice mogućeg

Novosti online

11. 09. 2023. u 17:55

NOVAK Đoković još jednom je potvrdio da mu nema ravnog kada je tenis u pitanju. Srpski as je pobedio Danila Medvedeva u finalu Ju-Es opena sa 6:3, 7:6(5), 6:4 i došao do 24. grend slem titule u karijeri. On je tako nastavio da pomera granice belog sporta.

НЕ, ОВАКВА ДОМИНАЦИЈА - НИКАД НИЈЕ ВИЂЕНА! Новак Ђоковић помера границе могућег

Tanjug/AP

Iako ima 36 godina Nole i dalje ne dozvoljava mlađoj gardi da preuzme primat. Najbolji pokazatelj da još uvek ima želju za osvajanjem najvećih turnira je to da mu je trofej u Njujorku bio 12. na najvećim turnirima nakon što je proslavio 30. rođendan.

Neverovatno deluje i podatak da je učestvovao na 72 grend slem turnira u karijeri i na svakom drugom je igrao finale (36 odigranih, 12 poraza u finalima, 24 titule)!

Takođe, od 2011. godine osvojio je 23 grend slem titule od ukupno 51. Primera radi Rafael Nadal (12), Rodžer Fedrer (4), Endi Mari (3) i Stan Vavrina (3) su zajedno od tada osvojili 22 najveća trofeja u svetu tenisa.

Ovo sve potrvđuje veliku dominaciju Novaka Đokovića i možda zauvek kraj debate o tome ko je najbolji teniser svih vremena.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije