ORGANIZATORI JU-ES OPENA NA MUKAMA: Novak Đoković im postavio ultimatum, ne znaju šta da rade...

Novosti online

07. 09. 2023. u 13:31

Novak Đoković, od sledećeg ponedeljka prvi teniser sveta, igraće u polufinalu Ju-Es opena, a rival će mu biti domaći teniser Ben Šelton.

ОРГАНИЗАТОРИ ЈУ-ЕС ОПЕНА НА МУКАМА: Новак Ђоковић им поставио ултиматум, не знају шта да раде...

FOTO: Tanjug/AP

Nole je do polufinala stigao posle trijumfa nad još jednim Amerikancem Tejlorom Fricom, dok je Šelton savladao svog sunarodnika Frensisa Tijafoa.

Njih dvojica će se po prvi put susresti u karijeri, a postoje dve opcije kada ćemo videti njihov duel.

Organizatori su sada na mukama da odaberu termine. Oba meča biće prava poslastica za ljubitelje tenisa, ali i za navijače u Njujorku.

Dve su opcije za polufinalne mečeve. Prvi se igra u petak u 21.00 po vremenu u Srbiji, a drugi u 1.00 posle ponoći u noći između petka i subote.

Logično je da Đoković i Šelton igraju prvi meč, u petak od 21.00, jer su imali dan više da odmore. Ipak, dosta toga zavisi i od toga kako će izgledati procena organizatora, jer je Šelton domaći teniser, publika ga obožava, a noćni termin je uvek atraktivniji za navijače, kao i za marketing turnira.

FOTO: Tanjug

 

Samo zbog toga možda i ne bi bilo iznenađujuće da Đoković dobije noćni termin, a da Medvedev i Alkaraz odigraju svoj duel od 21.00.

Međutim, prema nekim informacijama iz Njujorka, Novak Đoković je tražio da igra protiv Frica, ali i još neke mečeve upravo u dnevnom terminu, kako ne bi napravio grešku iz prošlosti.

Naime, Novak je poslednji put na Ju-Es openu igrao 2021. godine kada je jurio kalendarski slem, osvojio je prethodna tri i bio mu je potreban još onaj u Njujorku da upotpuni kolekciju i uradi ono što nije viđeno od Roda Lejvera.

Ipak, tada je napravio jednu kardinalnu grešku. Igrao je sve mečeve u noćnom terminu, a onda izašao protiv Danila Medvedeva u 16.00 po užasno teškom vremenu u Njujorku. Izgubio je meč sa 6:4, 6:4, 6:4, a taj meč je obeležio i poslednji gem u kom je Đoković plakao i igrao.

Ovog puta tu grešku očigledno nije želeo da napravi, pa je tražio od organizatora da igra što više u dnevnom terminu u kom bi igrao i potencijalno finale. A sada kada je došao do polufinala pitanje je da li će organizatori pristati na Novakov ultimatum ili će ga staviti u noć kako bi učinili Šeltonu, zanimljivo će biti da vidimo. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori