"AKO DOBIJEM TU BITKU..." Novak Đoković i govor posle pobede na Ju-Es openu koji će odjeknuti

Novosti online

30. 08. 2023. u 22:17

Novak Đoković je nastavio sa uspesima na Ju-Es openu 2023, a onda je briljirao i po završetku meča 2. kola.

АКО ДОБИЈЕМ ТУ БИТКУ... Новак Ђоковић и говор после победе на Ју-Ес опену који ће одјекнути

Screenshot / Eurosport

Podsetimo, Đoković je treće kolo izborio pobedivši Španca Zapatu Miraljesa, da bi potom odgovarao na pitanja pokraj Centralnog terena teniskog kompleksa u Njujorku.

Prvo je bilo da li uživa da igra mečeve u ranom terminu:

- Da i ne. Bio je težak meč, zbog uslova u prvom setu. Posle toga, kada je ceo teren bio u senci, postalo je lakše. Visoka je vlažnost vazduha, no... isti su uslovi za oba igrača, moraš to da prihvatiš i izvučeš najbolje od sebe. Nisam dobro počeo, ali naredna dva seta su bila bolja i moram da budem zadovoljan ostvarenim.

Upitan šta mu prolazi kroz glavu kad mu baš ne ide, a vreme nije idealno, nasmejan je odgovorio:

- Kažem sebi: "Da li mi ovo treba u životu?" (smeh) Ne, ne... Pa, zato mi i treniramo po nekoliko sati dnevno, i po vrućini, da bismo bili spremni za ono što nas čeka na turniru, jer tada morate da budete spremni. Čak i kad niste, morate sebi da kažete da jeste.

Novak Đoković proslavlja plasman u 3. kolo Ju-Es opena 2023 pobedom nad Zapatom Miraljesom / Screenshot / Eurosport

Potom je objasnio razliku između igranja danju i noću:


- Pa, telo malo drugačije reaguje na vrućinu (smeh). Mislim, dobra je stvar na grend slem turnirima što imamo dan između mečeva, da se oporavimo, poradimo na nekim stvarima u svojoj igri. Srećan sam što sam se vratio na ovaj teren, što igram pred ovim ljudima, to je ono što mi daje snagu i motivaciju. Posle 20 godina dolaženja u Njujorku, i dalje imam glad za tenisom.

Na kraju je upitan ko bi pobedio u "međusobnom duelu", današnji Novak ili onaj Đoković pre deset godina:

- Lako, bilo bi 3:0 za 36-godišnjaka! (smeh). Ma, ne želim da igram protiv sebe. Ali, zapravo, ja igram uvek protiv sebe, u glavi, u umu, pa ako dobijem tu bitku, onda imam i šanse na terenu. U odnosu na nekadašnjeg sebe, sada sam iskusniji, bonje je fokusiranje na trenutak nego što je bilo pre deceniju. Tu je, naravno, i obraćanje pažnje na čuvanje energije, ali... i dalje se krećem dobro za jednog 36-godišnjaka! - uz osmeh je zaključio Nole.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona