SENZACIJA NA JU-ES OPENU: Đoković dobija otvoren put, posle Runea ispao još jedan favorit

Novosti online

29. 08. 2023. u 08:28

JU-ES open kao poslednji grend slem u sezoni je uvek poznat kao seča favorita. Prvog dana najveća senzacija je ispadanje mladog Danca Holgera Runea, koji je daleko od prave forme, ali i pored toga bio je jedna od glavnih pretnji u kosturu gde se nalazi Novak Đoković.

СЕНЗАЦИЈА НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Ђоковић добија отворен пут, после Рунеа испао још један фаворит

FOTO: Tanjug

A da se Srbinu još više olakša posao pobrinuo se Mekenzi Mekdonald koji je izbacio Feliksa Ože Alijasima - 7:6, 4:6, 6:1, 6:4 za drugo prvorazredno iznenađenje dana. 

Ukazala se prilika Ože-Alijasimu da se izvuče u četvrtom setu, prokockao je tri brejk-lopte pri rezultatu 5:4 za rivala, pa je na kraju poklekao i tako istovremeno učinio uslugu i najboljem teniseru ikada Novaku Đokoviću. 

Ruku na srce, Feliks je u strašnom padu forme. Kada se očekivalo da će konačno potvrditi svoj talenat i biti u samom vrhu svetskog tenisa, Kanađanin je počeo da gubi redovno, tako da je od aprila dobio samo dva meča. Sada ga je pobedio domaći teniser Mekdonald (3:1), a prethodno je eliminisan i u prvim kolima Vimbldona i Rolan Garosa, što je stvarno katastrofalan rezultat za njega. Samo je u Australiji došao do četvrte runde!

Upravo je, inače, Mekdonald jedan od mogućih Novakovih rivala u četvrtom kolu, gde su još u tom delu žreba i Gojo, Serundolo i Veseli, a pre njih - ako Nole savlada Zapatu - igraće sa boljim iz duela Lasla Đerea i Uga Gastona. 

Odavno se zna i da su potencijalni rivali u četvrtfinalu Tejlor Fric ili Stefanos Cicipas, a onda verovatno Rud ili Pol. Ako još neko ne iznenadi...

Tanjug/AP

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona