SRBIN BESAN ZAGRMEO IZ AMERIKE: Evo šta je Novak Đoković rekao posle trijumfa na Ju-Es openu, pomenuo i Mundobasket

Novosti online

29. 08. 2023. u 07:48

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio 84. igrača sveta, Francuza Aleksandra Milera posle tri seta, 6:0, 6:2, 6:3 i obezbedio povratak na prvo mesto ATP liste.

СРБИН БЕСАН ЗАГРМЕО ИЗ АМЕРИКЕ: Ево шта је Новак Ђоковић рекао после тријумфа на Ју-Ес опену, поменуо и Мундобаскет

Profimedia

Đoković je pobedio posle sat i 36 minuta. Srpski teniser je pobedom u prvom kolu poslednjeg grend slem turnira u sezoni obezbedio povratak na prvo mesto svetske rang-liste i preuzeće čelnu poziciju od Španca Karlosa Alkaraza prvi put kada nova ATP lista bude objavljena, 11. septembra.

Đoković je na listi objavljenoj u ponedeljak zaostajao 20 bodova, ali na Ju-Es openu ne brani nijedan bod, pošto prošle godine nije igrao jer nije vakcinisan protiv virusa korona, što je bio uslov za ulazak u SAD, dok Alkaraz brani titulu.

- Znao sam da će biti kasni termin za mene i kasni start, ali sam zaista želeo da budem ovde. Bila je ceremonija, bila je duža možda nego što sam ja želeo, ali je moja velika radost što sam izašao na teren. Prva dva sata su bila sjajna, perfektna dva seta, verovatno sam imao odgovor na svaki njegov udarac. Sve u svemu, zadovljan sam kako sam igrao, nadam se da ću održati ovaj nivo koji mi se dopada - rekao je Đoković na startu i dodao:

Tanjug/AP

 

- Najglasniji i verovatno najvlažniji centralni teren. Otkad je tu krov, čini mi se da ima manje vetra, da se svi znoje dosta. Ali jeste najveći teniski teren koji imamo na svetu, toliko je tu istorije i bitaka, svi znaju da je na Artur Ešu veoma zanimljivo, veoma glasno. Veličina, eho, konstrukcija, sve zajedno, Njujork voli tenis, ostaju dosta kasno, obožavam to! Sjajno je, svaki grend slem ima svoje čari, ovde je sve oko zabave.

Novak je prezadovoljan prikazanom igrom na startu Ju-Es opena.

- Odigrao sam odlično, izašao sam teren sa nestrpljenjem, dve godine je prošlo od tog finala, dve godine nisam igrao na tlu. Za sve ide savršeno, titula u Sinsinatiju... Ovde, prva dva seta savršeno, očekivalo se da će da pokuša neke stvari, ali sam odigrao na visokom nivou. Prvi je meč na grend slemu, nadam se da ću da održim taj nivo, bio sam veoma skoncentrisan. Na poslednja dva grend slema počeci nisu bili najbolji, ovde mi je nekako fokus dodatni da izađem na teren i da nametnem svoju igru i to se ostvarilo večeras.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Španca Bernabea Zapate Miraljesa.

- Nisam video ko je pobednik. Zapata Miraljes je specijalista na šljaci, svi momci su naučili kako da igraju na betonu, ne mogu nikog da potcenim.

FOTO: FIBA.Basketball

 

Kako je trenutno u svetu aktuelan i Mundobasket, gde Srbija vreba svoju šansu za medalju, Novak je otkrio i da ih prati, te da im želi sve najbolje.

- Pratim, naravno da pratim. Obožavam košarku, imam odličan odnos sa Bogdanom. Nisam stigao da ih gledam, vremenska razlika je velika, ali pratim sve što se događa. Želim im da održe dobru energiju i timsku energiju i da što manje obraćaju pažnju na distrakcije. Ne dajem sebi pravo da pričam stručno o košarci, ali mi je krivo što dosta ljudi daju sebi za pravo da kritikuju momente i pre nego što krene turnir. Mi smo košarkaška nacija, jedna od najuspešnijih u istoriji. Drago mi je što su malo ispod radara, tada imaju šansu da pokažu koliko su dobri - ljutito je Novak završio obraćanje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)