ĐOKOVIĆ JE U FINALU SINSINATIJA! Nestvarna igra Srbina, sa Alkarazom za trofej!

A. I.

20. 08. 2023. u 04:11

SRPSKI teniser Novak Đoković imaće priliku za "osvetu" Karlosu Alkarazu koji ga je pobedio u finalu Vimbldona. Srbin je pobedom nad Aleksandrom Zverevim 2:0 u setovima (7:6, 7:5) dobio priliku da se bori za titulu na mastersu u Sinsinatiju.

ЂОКОВИЋ ЈЕ У ФИНАЛУ СИНСИНАТИЈА! Нестварна игра Србина, са Алкаразом за трофеј!

EPA

Nije u prvom setu Đoković ličio na sebe. Propustio je čak pet set lopti, ali je ujedno i pokazao svu mentalnu snagu koja ga krasi, te u teškim momentima bio je onaj pravi. 

Tri  brejk prilike na startu meča imao je Aleksandar Zverev. Grešio je Srbin, a potom primenio krilaticu "na muci se poznaju junaci", vezao je četiri poena, uveo gem u razliku i nakon velike borbe nije dao rivalu brejk. 

Dosta problema za Srbina pri promeni ritma, imao je nakon osam gemova imao je 12 neiznuđenih grešaka forhendom, naspram tri rivala. Ipak, obojica su čuvali svoj servis. 

O tome koliko je Zverev dobro ušao u prvi set najbolje govori podatak da su gemovi na njegov servis trajali u proseku dva minuta i 27 sekundi, a na Novakov četiri minuta i 31 sekundu. 

U 10. gemu prvog seta Zverev je vezao tri poena, uspeo je da odgovori Đoković i uvede gem u razliku, gde je nakon 11 minuta igre Nemac imao više razloga za zadovoljstvo spasavši tri set lopte. Nije bilo odstupanja ni na jednoj strani, te je prvi set nakon sat vremena i pet minuta igre otišao u taj-brejk.

Tu je Srbin bio neprikosnoven, te bez mnogo problema upisao je prvi set na svoj konto 7:5 u taj-brejku. 

Iskoristio je Đoković nokdaun rivala nakon strašne borbe u taj-brejku, te je odmah na startu drugog seta Srbin napravio brejk, koji je odmah potom i potvrdio. Čuvao je stečenu prednost do 10. gema kada je usledio neobjašnjiv pad u igri Srbina i ribrejk Zvereva. 

Produžio je Nemac meč za dva gema jer je već u narednom još jednom Srbin napravio brejk, koji je odmah potom i potvrdio za 7:5 u drugom setu. Podsetimo, Đoković će sa Karlosom Alkarazom igrati u finalu koje je na programu sutra posle 22 časa. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKSANDAR ZVEREV  7:6, 6:5

7:5 - Nedaleko od teniskog kompleksa pucao je vatromet. Đoković je imao dve meč lopte, a Srbin je tada zatražio od sudije da sačeka sa servisom, prvo je dobio opomenu zbog prekoračenja servisa, a potom i samilost sudije koji se složio da sačeka sa servisom. Iskoristio je prvu priliku i plasirao se u finale i to uz veliki vatromet... 

6:5  - Velika borba u 11 gemu. Srbin je dobio dugu razmenu za 30:30, a potom iz defanzive naterao Zvereva da pogreši na mreži i dobio je još jednu brejk priliku. Koristi je Đoković. 

5:5 - Zakomplikovao je Đoković gem. Dve greške napravio je Srbin, rivalu dao prednost 30:15, a onda je mu dozvolio priliku za brejk i praktično mu je poklonio povratak u set. 

5:4 - Dobar servis nemačkog igrača, tri vezana poena i isto toliko gem lopti. Prvu je spasao na drugi servis srpski as, ali za više nije imao snage. Na servisu u narednom gemu Đoković koji servira za pobedu. 

5:3 - Izašao je na mrežu Novak, a Nemac dijagonalom pogađa liniju i osmim forhend vinerom upisuje prvi poen u osmom gemu. Ubacio je u "petu" drugi teniser sveta i vezao četiri poena. Sav pritisak prebacio je na rivala koji će servirati za ostanak u meču. 

4:3 - Saša Zverev "nulom" upisuje sedmi gem. Sjajno je servirao i terao Noleta na greške. 

4:2 - Nije Novak spuštao gard uprkos brejku prednosti. Došao je do dve gem lopte, iskoristio je prvu. 

3:2 - Popravio je znatno servis Zverev, iako je Novak učinio sve što je mogao da ga pročita, osmim asom Zverev održava nadu i smanjuje zaostatak. 

3:1 - Održava prednost brejka Novak. Upisao je pride i treći as, rivalu je dao samo jedan poen, a potom ga naterao i na grešku za novi gem. 

2:1 - Upisao je Zverev prvi gem u drugom setu. 

2:0 - Nastavlja Novak u istom ritmu. Imao je tri vezana poena, nije iskoristio prvu gem loptu, ali jeste drugu za potvrdu brejka. Muči se sada sa kontrolom forhenda Zverev, a to vrhunski koristi Novak.  

1:0 - Nikako se ne može reći da je bio loš na servisu Zverev, ali riterni Đokovića bili su nešto posebno. Zato je Srbin došao do dve brejk lopte. Prvu je spasao Nemac asom, petim večeras. Ali ne i drugu. Brejk! 

PRVI SET 7:6 

TAJ-BREJK 7:5 - Precizan servis za vođstvo Srbina - 1:0. Usledio je identičan odgovor rivala - 1:1, a potom i mini  brejk. Pogrešio je Nemac na mreži - 2:1. Potvrdio ga je odmah u nastavku srpski as koji je poveo 4:1. Smeč udarcem  i potom sjajnim servisom je prekinuo Zverev seriju rivala - 4:3. Impresivan servis Đokovića - 6:3, za tri set lopte drugog igrača planete. Prve dve spašava Saša - 6:5, upisuje Đoković prvi set. 

Profimedia

6:6 - Pokušao je da napadne Nole servis Zvereva ali nije uspeo da ga ukroti, te je na 30:30 rivalu dao gem loptu koju on koristi. Igraće se taj-brejk 

6:5 - Sada tri gem lopte za Srbina, koji je do ubedljive prednosti došao fantastičnim servisima. Koristi prvu i pritisak prebacuje na rivala Novak. 

5:5 - Servirao je Zverev za ostanak u prvom setu došao je do tri gem lopte, a potom poklonio Novaku tri poena - izjednačenje. Vrhunski tenis i velika borba viđena je potom tri set lopte imao je Novak, a bravure kojima je uveseljavao navijače dovele su do ovacija sa tribina. Ipak, spasao se Zverev koji je nakon 11 minuta igre u 10. gemu imao razloga da se raduje. 

5:4 - Đoković nađe način svaki put kada pritisne rival da se odupre, sada je ponovo dobio gem uprkos pritiscima rivala. 

EPA

4:4 - Prvi poen uzima Novak, a potom tri vezuje Zverev. Vetar je u presudnom momentu bio na strani Đokovića, koji je dobio gotovo pa izgubljen poen.  Odigrao je potom Nemac poen na kome bi mu i Federer pozavideo i osvojio je gem. Oko dva i po minuta traju gemovi na servis Zvereva, a gotovo četiri i po na servis Srbina. 

4:3 - Konačno gledamo atraktivan tenis. Poslao je Novak skraćenu loptu, stigao je Nemac, a ipak na kraju poen i dve gem lopte za Noleta. Sada nešto lakše uzima sedmi gem drugi igrač sveta. 

3:3 - Ostavio je Novak previše prostora na servis rivala, koji dolazi do prvog asa i potom dve gem lopte. Koristi prvu Saša Zverev. 

EPA

3:2 - Počeo je gem duplom servis greškom Novak, rivalu je dozvolio još jednom da gem uvede u izjednačenje. Ima čak 10 neiznuđenih grešaka forhendom Srbin, a nemac samo dve. 

2:2 - Diktira Zverev tempo dok je na servisu te ne iznenađuje što lakše dolazi tada do poena. Stiže do tri gem lopte, odlično napada mrežu, a potom tera Srina na grešku. 

2:1 - Otvorio je gem asom Đoković, a posle propustio gem loptu i rivalu dao priliku da treći gem uvede u dramatičnu završnicu. Tu je još jednom na visini zadatka bio Novak. 

1:1 - Pokazao je Zverev dozu nesigurnosti na svoj servis, ali ne dovoljno da ga Srbin ugrozi. 

1:0 - Prvi servis gem za Novaka. Loš početak Srbina koji pokušava da ubrza ritam, te pravi tri greške na startu. Fantastično! Spasao je osvajač 23 grend slem turnira sve tri brejk lopte, a potom došao i do gem lopte koju koristi. 

1.55 - Čekanju je kraj. Novak Đoković i Aleksandar Zverev uskoro će se naći na terenu u Sinsinatiju. 

1.30 - Očekuje se da uskoro počne meč Đoković - Zverev. 

UOČI MEČA 

Đoković i Zverev igraju 12. put. Srbin je do sada pobedio u sedam duela, a rival u četiri.

U slučaju pobede, Đokovića čeka finale sa pobednikom meča Karlos Alkaraz - Hubert Hurkač. 

Novak može ponovo do prvog mesta na ATP listi

Novak Đoković je pobedio u četvrtfinalu Tejlora Frica 6:0, 6:4. Trijumfom nad Amerikancem Novak Đoković zadržao je šansu da od ponedeljka ponovo bude prvi teniser sveta, što bi bila 390. nedelja koju počinje na vrhu ATP liste, čime bi dodatno pomerio granicu i upisao svoje ime u istoriju tenisa. 

Ipak, kako bi se to i dogodilo srpski teniser mora da navija za Hurkača protiv Alkaraza. 

Trenutno Španac na teniskom tronu ima 9.575 bodova, a ukoliko pobedi Hurkača obezbediće ostanak na prvom mestu i 34. nedelju, pošto bi plasmanom u finale došao do 9.815 bodova.

Novak je trenutno na 9.155, a eventualna pobeda nad Zverevom u polufinalu bi ga podigla na 9.395-

U slučaju da podigne trofej na Sinsinatiju naš as bi došao do 9.795 bodova, pa bi tako za 20 bodova ostao "kratak" u odnosu na mladog Španca.

Novakov put do polufinala

U drugom kolu Đoković je nakon predaje savladao Alehandra Davidoviča Fokinu. Španac je odustao od borbe nakon prvog seta koji je Đoković dobio 6:4. Potom je po 19. put u karijeri savladao Gaela Monfisa sa 6:3, 6:2, a u četvrtfinalu pomenutog Frica. 

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)