UBIJEN SERGEJ LEPJAHOV: Ruski selektor poginuo u Ukrajini

Novosti online

19. 08. 2023. u 20:17

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijana vojna operacija", dolaze iz sfere sporta.

УБИЈЕН СЕРГЕЈ ЛЕПЈАХОВ: Руски селектор погинуо у Украјини

Foto: Tanjug/AP photo

Naime, Sergej Lepjahov, ruski selektor u sambou, borilačkoj veštini koja spada u rvačke varijante a koja ima sovjetske korene, stradao je u ratnim okršajima u Ukrajini.

Sve što je novinska agencija RIA Novosti objavila o tome bilo je sledeće:

"U zoni specijalne operacije poginio je selektor reprezentacije u Sambou, Sergej Lepjpahov.

On je reprezentacijom rukovodio od 2016. godine, a na front je otišao kao dobrovoljac".

Foto: Sibirska akademija samba

Sergej Vladimirovič Lepjahov rođen je 27. novembra 1972. godine, a zahvaljujući njegovom radu sambo je veoma uznapredovao u novosibirskoj oblasti, u kojoj je on i počeo da se bavi trenerskim poslom.

- Za mnoge generacije novosibirskih sambo rvača, naročito onih u "Prvomajskom", Segej Vladimirovič je bio i ostaće Čovek, sa velikim "Č". Profesionalac, čovek jasne i aktivne građanske pozicije, otvorena duša sa velikim srcem, čeličnog karaktera. Pravi patriota naše domovine - navodi se u oproštaju Sibirske sambo akademije na društvenim mrežama.

Inače, u nacionalnom sambo Savezu radili su i Sergej Lepjahov i njegova supruga, Nadežda. Sa njom je dobio sina, koji se i sam bavi pomenutom vrstom rvanja.

Najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete da pratite uživo današnjem u blogu na portalu "Novosti" kada kliknete OVDE.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar