ĐOKOVIĆ PIŠE ISTORIJU U SINSINATIJU: Ovo što je uradio protiv Monfisa nisu uspeli u karijeri ni Federer, ni Nadal

A. I.

18. 08. 2023. u 05:04 >> 05:04

NOVAK Đoković je protiv Gaela Monfisa lako obezbedio prolazak u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju. Slavio je Srbin 2:0 (6:3, 6:2) i na impresivan način prošao je u narednu rundu.

ЂОКОВИЋ ПИШЕ ИСТОРИЈУ У СИНСИНАТИЈУ: Ово што је урадио против Монфиса нису успели у каријери ни Федерер, ни Надал

Profimedia

Činilo se da Novak Đoković u današnjem meču igra taman toliko koliko je potrebno da pobedi. Narodski rečeno "sa pola snage" savladao je po 19. put u isto toliko susreta Gaela Monfisa u karijeri, čime je sada igrač sa najdužom serijom pobeda protiv jednog igrača.

Iza njega su i Rodžer Federer i Rafael Nadal. Španac je protiv Rišara Gaskea imao 17:0, a isti rezultat imao je i Švajcarac protiv Mihaela Južnog. 

Čuvali su obojica svoj servis na startu meča. Igrao je sjajno Đoković, imao manji broj neiznuđenih grešaka, a iako je imao tri brejk-lopte, nije ih iskoristio u uvodu seta, te je tek u osmom gemu došao do brejka, a potom ga je u narednom gemu potvrdio i poveo 1:0 u setovima. 

Nastavio je Monfis slobodan pad u ponor i na početku drugog seta. Napravio je drugi teniser sveta odmah na startu brejk, koji je potom i potvrdio i tako već tada otvorio sebi put ka trijumfu. 

Zaigrao je Novak u naletu te još dva puta došao do brejka, i vođstva od 5:0. Koliko je Srbin bio dominantan najbolje govori podatak da je Monfis napravio čak 30 grešaka, naspram 10 Novakovih. 

Rutinski je Novak Đoković priveo meč kraju, rivalu je dao samo dva gema u drugom setu,  slavio je nakon jednog časa i deset minuta igre. Nole će u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju igrati sa Tejlorom Fricom. 

Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ - GAEL MONFIS  6:3, 6:2

6:2 - Kada je najpotrebnije, gledali smo pravog Đokovića. Imao je tri meč-lopte, iskoristio je drugu. 

5:2 - Dve gem-lopte Gael Monfis. Koristi prvu Francuz. 

5:1 - Dve brejk-lopte za Monfisa na servis Đokovića. Koristi prvu. 

5:0 - Još jedan brejk Novaka, Monfis deluje kao da jedva čeka kraj meča. 

4:0 - Nova rutinska potvrda brejka za Đokovića.  

3:0 - Nova brejk prilika za Novaka Đokovića. Treba istaći da je Monfis do sada imao 30 grešaka, naspram 10 Đokovića. Koristi Nole priliku da dodatno uveća vođstvo. 

2:0 - Pokazivao je znake života Gael Monfis, došao do izjednačenja u pokušaju da brejk vrati, ali je Đoković svaku nadu rivala brzo ugasio, te drugim servisom došao je do potvrde brejka. 

1:0 - Prvi je na servisu bio Monfis koji se i dalje mučio sa forhendom, a ni servis mu nije briljirao, a Đoković je to iskoristio da dugom razmenom na 30:40 dođe do izjednačenja, a potom i gema. 

Profimedia

PRVI SET 6:3

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG OVOGA JE NOVAK ĐOKOVIĆ NAJBOLjI: Svaki sekund koristi za pripremu, ovo je radio pred početak meča

6:3 - Lagana potvrda brejka za Srbina koji tako dolazi do prvog seta. 

5:3 -  U pravo vreme Novak Đoković napravio je brejk i to kako... "Nulom" je oduzeo servis Francuzu koji je neobjašnjivo pao u igri. 

4:3 - Dosta napet gem. Monfis je riternirao odlično, ali je na kraju sam sebe "pobedio", poslao je ritern daleko iza linije i tako Đokovića vratio u vođstvo. 

3:3 - Nešto lakši gem za Monfisa. Dozvolio je Novaku da dođe do jednog poena, uz dosta bolji servis. 

3:2 - Probudio se Novak, ubacio u petu, sjajnom igrom i "nulom" dolazi do gema uz ovacije publike. 

2:2 - Pokušao je ponovo Novak da pritisne rivala, imao 30:30, a onda atraktivno i rutinski dva poena vezuje Monfis za novo izjednačenje. 

2:1 - Novak lagano dolazi do trećeg gema u prvom setu. Rivalu je dozvolio da dođe do jednog poena. 

1:1 - Na servis Francuza Đoković je imao brejk-loptu, ali ju je spasao Monfis, a potom se borba rasplamsala, a Gael je uspeo da preživi drugi gem. 

1:0 - Gotovo bez borbe je Novak Đoković došao do prvog gema, a za to mu je trebalo svega minut i po igre.  

2.22 - Meč Đoković Monfis će početi nešto kasnije, ne pre 4.00. Pre tog duela odigraće se ženski singl Linda Noskova - Koko Gof. 

2.20 - Srpski teniser Dušan Lajović predao je meč osmine finala mastersa u Sinsinatiju Tejloru Fricu iz SAD. Nakon što je meč počeo dosta kasnije od očekivanog termina zbog kiše u američkom gradu, Lajović je na teren izašao neprepoznatljiv. Nije uspeo da osvoji nijedan poen, a nakon trećeg gema je tražio prvi medicinski tajm-aut, a nakon 17 minuta igre predao je meč. 

UOČI MEČA ĐOKOVIĆ - MONFIS 

Francuz će pokušati da prvi put u devetnaest duela savlada Novaka Đokovića. Rivalstvo Novaka i Monfisa počelo je davne 2005. godine, prvi put sastali su se takođe u Americi, na Ju-Es openu. Slavio je tada Nole rezultatom 7:5, 4:6, 7:6, 0:6, 7:5. 

Od tada su igrali još 17 puta i pobednik je uvek bio isti. 

Poslednji susret imali su na mastersu u Madridu kada je Novak Đoković slavio 6:3, 6:2. 

Upravo tim trijumfom Novak je nadmašio Rafaela Nadala koji je protiv Rišara Gaskea imao 17:0, a isti rezultat imao je i Rodžer Federer protiv Mihaela Južnog. 

Podsetimo, Đoković je u prethodnom kolu savladao Alehandra Davidoviča Fokinu koji je predao nakon 42 minuta igre, odnosno vođstva Srbina 1:0 u setovima. 

Takođe, na turniru u Sinsinatiju nastupa i Dušan Lajović kog čeka susret sa Tejlorom Fricom. 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU