DOSTA VIŠE SA ĐOKOVIĆEM! Trener Karlosa Alkaraza udario na Novaka pred veliko finale Vimbldona

Novosti online

16. 07. 2023. u 08:10

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće danas protiv Španca Karlosa Alkaraza u finalu 136. grend slem turnira u Vimbldonu.

ДОСТА ВИШЕ СА ЂОКОВИЋЕМ! Тренер Карлоса Алкараза ударио на Новака пред велико финале Вимблдона

Foto: Profimedia

Prvi i drugi teniser sveta, Alkaraz i Đoković, odmeriće snage od 15 časova na Centralnom terenu "Ol Ingland kluba".

Đoković će pokušati da osvoji uzastopno petu titulu u Londonu, osmu ukupno, ali i 24. grend slem trofej u karijeri, dok će se skoro 16 godina mlađi Alkaraz boriti za prvu titulu na Vimbldonu, drugi grend slem u karijeri i 12. titulu ukupno.

Pre samo mesec dana Đoković je u polufinalu Rolan Garosa savladao Alkaraza sa 3:1, a trener španskog tenisera Huan Karlos Ferero veruje da će sada biti drugačije.

– Kada više puta igrate protiv nekoga naučite da kontrolišete neke situacije. Mislim da je Đoković malo veći favorit ovde, što će više odgovarati Karlosu da bude mirniji. Karlos treba da bude miran i fokusiran kao u polufinalu, kao i tokom čitavog turnira. Ali mora se u ovakvim prilikama u obzir uzeti tenzija i nervoza - počeo je Ferero.

Na konstataciju da je Đoković igrač koji je sedam puta dizao trofej na Vimbldonu i da ima rekordnih 23 grend slem titula, španski stručnjak kaže.

– Moramo više da obratimo pažnje na nas, da se više fokusiramo na Karlosa. Znamo vrline i moguće mane Đokovića. On u dušu zna kako igrati u ovakvim situacijama, jer je pobeđivao sedam puta. Taktički moramo dobro da kreiramo meč. Obojica su dobri sa osnovne linije, Karlos malo više ide na mrežu, tako da mora da ima više dinamizma. Gledaćemo da ga malo pomerimo nazad i da ga izbacimo iz zone komfora.

Može se reći da je danas igrati protiv Đokovića na Vimbldonu gotovo kao i protiv Nadala iz najboljih dana na Rolan Garosu.

– Možda, ali mislim da ga previše uzdižemo, kao da je nemoguće pobediti ga. Izaći ćemo tamo, malo zaboraviti na statistiku. I on je igrač sa dve ruke i dve noge, kao i svi mi - završio je Ferero.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)