''ĐOKOVIĆ JE NAJTEŽI I NAJLAKŠI PROTIVNIK'' Holger Rune otvoreno o srpskom teniseru

Novosti online

01. 07. 2023. u 10:31

Holger Rune, jedan je od retkih tenisera koji ima pozitivan skor sa Novakom Đokovićem, a sada je u jednom intervjuu prokomentarisao kako je to igrati protiv najtrofejnijeg tenisera svih vremena.

ЂОКОВИЋ ЈЕ НАЈТЕЖИ И НАЈЛАКШИ ПРОТИВНИК Холгер Руне отворено о српском тенисеру

FOTO: Tanjug

Mladi Danac je u novembru savladao Srbina u finalu mastersa u Parizu, pa nedavno u četvrtfinalu sličnog turnira u Rimu. A na oba ova takmičenja Đoković ima po čak šest titula, uz Majami to su mu najuspešniji mastersi.

– Novak je istovremeno najteže i najlakše protivnik – tvrdi šesti teniser sveta u intervjuu britanskim novinarima pred start Vimbldona.- Najteži je jer sve ume da odigra, a najlakši jer i pre početka meča znate da vam ništa neće pokloniti, da se džabe nadate da će grešiti i da morate da osvojite svaki poen.

Pa kako je onda 20-godišnji Danac uspeo dva puta da pobedi najboljeg svih vremena?

– Jednostavno, pokušavam da odigram maksimalno sve što znam, da njega izbacim iz zone komfora i kada mi se učini da sam možda uspeo, onda počnem da ga maksimalno napadam.

Rune vraća film svoje najvažnije pobede protiv Đokovića.

– U Parizu je finale bilo neverovatno izjednačeno i kada sam na 5:5 u trećem setu napravio brejk, pomislio sam, znam da čak i ako fantasično serviram, on će vraćati lopticu maksimalno i neće promašivati. Tako je i bilo, on je dobio prva dva poena i pomislio sam, neću uspeti ako se ne potrudim više. Skoncentrisao sam se na moj prvi udarac posle njegovog riterna, uspeo sam i dobio taj neverovatni gem i meč.

Osim sjajnih pobeda protiv Novaka, sa kojim se odlično slaže, Holger je poznat i po incidentima sa kolegama. Svađe sa Vavrinkom, Rudom i nedavno Muzetijem deo su njegove biografije.

– Sa većinom tenisera sam prijatelj van terena i rival na njemu. Tokom mečeva radim sve što moram kako bih pobedio, ponekad se dogode frustracije, ali kada se meč završi, onda je završeno. Međutim, ne razumeju svi to, neki to shvataju lično.

Zadovoljan je što se takvi incidenti ne događaju sa Karlosom Alkarasom koji je samo nedelju dana stariji. Od njihovog rivalstva se mnogo očekuje.

– Mislim da smo prvi put igrali još kada smo imali deset godina na Majorci – priseća se Rune.- Uvek smo imali dobre mečeve, uvek smo jedan drugog naizmenično pobeđivali. Sa njim je lako slagati se.

Kaže da se još tada videlo da će Karlitos biti sjajan igrač.

– Većina juniora samo vraća lopte u sredinu i čeka grešku protivnika. Ali on je već tada drugačije igrao, videlo se da ima nešto.

Rune ja dobio lak žreb na startu Vimbldona, prvi rival je Britanac Lofhagen, 367. na svetu i dobitnik vajld karda. Situacija se komplikuje u osmini finala kada bi rivali mogli da budu Frensis Tijafo ili Grigor Dimitrov, a još više u četvrtfinalu, ako s druge strane bude Alkaras kao što je projektovano.

(Sportklub)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima