DOBAR ŽREB ZA NOVAKA: Đoković Vimbldon otvara protiv Argentinca

Novosti online

30. 06. 2023. u 11:44

NOVAK Đoković se nalazi u Londonu gde se priprema za Vimbldon. Osvajač sedam trofeja na trećem grend slemu je saznao rivale na putu ka novoj tituli.

ДОБАР ЖРЕБ ЗА НОВАКА: Ђоковић Вимблдон отвара против Аргентинца

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni šampion trećeg grend slema je imao dobar žreb. On će takmičenje otvoriti duelom sa Argentincem Pedrom Kaćinom.

Ukoliko savlada prvog rivala, Nole će se sastati sa pobednikom meča Džordan Tompson (Australija) - Brendon Nakašima (SAD).

Prvu ozbiljniju prepreku na putu ka osmom trofeju na terenima Ol Ingland kluba srpski as mogao bi da ima u četvrtom kolu gde su mu potencijalni rivali Lorenco Muzeti ili Hubert Hurkač.

U četvrtfinalu bi mogao da odmeri snage sa Andrejom Rubljovim, Feliksom Ože-Alijasimom, ali i Nikom Kirjosom sa kojim je prošle godine igrao u finalu.

Potencijalni protivnici u polufinalu su Kasper Rud, Janik Siner i Tejlor Fric. Pre finala ne može da se sastane sa Karlosom Alkarazom koji turnir otvara protiv Žeremija Šardija.

Žreb za Đokovića nije bio toliko loš, s obzirom na to da su se u drugom delu našli Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Aleksandar Zverev, pa čak i Mateo Beretini koji je daleko van prave forme, ali uvek opasan na travi.

Rivale u uvodnoj rundi Vimbldona dobili su i ostali srpski teniseri. Miomir Kecmanović igraće protiv Dijega Švarcmana, Laslo Đere će odmeriti snage sa Maksimom Kresijem. Rival Dušana Lajovića biće kvalifikant Jan Čoinski.

U žrebu se našao i Filip Krajinović koji na startu ima težak zadatak, pošto ga očekuje duel sa Feliksom Ože-Alijasimom. Hamad Međedović će na startu turnira igrati protiv Kristofera O'Konela.

Naša zemlja u ženskoj konkurenciji ima samo jednu predstavnicu. Natalija Stevanović, koja je prošla kvalifikacije, u prvom kolu igraće protiv Čehinje Karoline Pliškove.

Vimbldon se igra od 3. do 16. jula. Novak Đoković brani titulu u muškoj konkurenciji, a u ženskoj Kazahstanka Elena Ribakina.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici