ĐOKOVIĆ VIŠE NIJE NAJBOLJI TENISER SVETA! Novak je priželjkivao skroz drugačiji scenario

Novosti online

25. 06. 2023. u 16:20

NOVAK Đoković od ponedeljka, 26. juna, neće biti najbolje rangirani teniser sveta.

ЂОКОВИЋ ВИШЕ НИЈЕ НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА! Новак је прижељкивао скроз другачији сценарио

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je osvojio titulu u Kvinsu pobedom nad Aleksom de Minorom sa 6:4, 6:4, čime se vratio na prvo mesto ATP liste.

Australijanac koji je kao 18. teniser sveta priredio iznenađenje u polufinalu eliminisavši 6. s ATP liste, Holgera Runea, nije mogao do novog podviga - 20-godišnjak iz Španije je pokazao zašto ga mnogi već sada smatraju dostojnim teniskim naslednikom Noleta, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. U oba seta on je jedini dolazio do brejkova, u prvom na samom kraju, a u drugom za vođstvo od 3:2 koje De Minor nije uspeo da nadoknadi.

Do održavanja turnira u Kvinsu Alkaraz je za Novakom Đokovićem zaostajao 420 poena, a kako je u pitanju bilo nadmetanje iz serije 500, titula donosi upravo 500 ATP bodova. Imajući u vidu da Alkaraz nije učestvovao prošle godine, upravo mu je ovaj osvojeni trofej omogućio da od ponedeljka pretekne Noleta i to za 80 poena.

Podsetimo, Karlos Alkaraz je dosad triput bio na čelu ATP rangiranja, najpre od 12. septembra 2022. do 29. januara 2023, potom od 20. marta do 2. aprila ove godine i onda nedavno, od 22. maja do 11. juna.

Ukupno, najboljim teniserom sveta nazivan je 25 sedmica, a Novak Đoković rekordnih 389.

Đoković - Vimbldon 2023.

Nole u Londonu brani prošlogodišnju titulu i, kao drugi nosilac, iza Alkaraza, krenuće istovremeno u pohod na osmu vimbldonsku, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, a ujedno kreće i po svoj 24. grend slem trofej. Sa postojećih 23 je već rekorder, ispred Rafaela Nadala (22) i pomenutog Federera (20).

Prethodno, Đoković će igrati na "Đorđo Armani teniskom klasiku", koji je na programu od 27. juna do 1. jula. 

Prema rasporedu, odigraće jedan meč, u četvrtak 29. juna, protiv Amerikanca Fransesa Tijafoa.

Vimbldon počinje 3. jula, a taj grend slem, kao i sve o Novaku Đokoviću, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (7)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?