DOKAZI DA NEMA BOLJEG OD NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ovo razbija sve argumente koji tvrde da je Srbin u rangu Federera i Nadala

S.RAJIĆ

12. 06. 2023. u 22:52

BROJKE su neumoljive, i govore samo jedno - Novak Đoković je najbolji teniser ikada! Rušenje još jednog rekorda, po broju GS titula, ujedno i najvažnijeg u svetu tenisa, naš as je zacementirao status najvećeg koji je ikada držao reket u rukama i udarao žutu lopticu na kugli zemaljskoj.

ДОКАЗИ ДА НЕМА БОЉЕГ ОД НОВАКА ЂОКОВИЋА! Ово разбија све аргументе који тврде да је Србин у рангу Федерера и Надала

FOTO: Tanjug/AP

Što se tiče preostalih članova "velike trojke" - Rodžer Federer mirno provodi penzionerske dane, dok se Rafael Nadal u bolničkoj postolji sprema za narednu sezonu, u kojoj će staviti tačku na profesionalnu karijeru. Za to vreme, srpski igrač je sa velikim ponosom na Rolan Garosu podigao 23. grend slem titulu.

Gledao je naš as u leđa godinama najvećim rivalima. Razlika je bila masivna, tolika da je na kraju 2010. godine bio u podnožju planine, da bi video vrh morao je očima da zaklanja žarko sunce.

U tom momentu, lista u kojoj se mere četiri najvažnija pehara u belom sportu izgledala je ovako: Federer 16, Nadal devet, Đoković tek jednu. A 13 godina kasnije, poredak je: Novak 23, Rafa 22, Rodžer 20. Ne samo da je izbio na vrh, nego je jedini u istoriji tenisa koji je po najmanje tri puta grlio pehar u Melburnu, Parizu, Londonu i Njujorku.

GS TITULE

1. Đoković 23

2. Nadal 22

3. Federer 20 

Kada je konačno nakon prvenca na Australijan openu 2008, u meču sa Congom, a tri godine kasnije potpuno stasao, nije bilo više zaustavljanja. Samo 2017, i to usled najveće povrede lakta, operacije i prinudne pauze nije bilo slemova u svim ostalima podizao je pehar makar jednom. Te 2011, delio je radost čak tri puta. Ali najduži crni niz, koji ga je vratio u godine pokušavanja imao je između Rolan Garosa 2012. i 2014. U tačno dve sezone igrao je šest finala, ali je samo jednom teren napustio kao pobednik! Neuspehe je doživljavao samo od dva rivala - Nadala i Mareja.

Konors, Kort, Igre...

PREOSTALA su tri cilja do kraja karijere Đokovića da zaokruži celu priču. Nedostaje mu zlatna olimpijska medalja u singlu, zatim rekord po broju titula ukupno (ima 94, a Džimi Konors 109), i da prestigne Australijanku Margaret Kort po broju GS pehara (24). 

Ipak, posle sumornog kišovitog perioda dođe sunce. Tako Novakova traje još od Vimbldona te sezone. Od tada do danas odigrao je čak 21 finale, učinak: 17:4! Polovina poraza došla je od Stana Vavrinke, a samo je četiri puta morao da igra pet setova, i u svakom duelu koji je išao do krajnjih limita je trijumfovao.

MASTERSI

1. Đoković 38

2. Nadal 36

3. Federer 28 

Bilo je u tom periodu neverovatnih preokreta ali i završnica koje nisu za ljude sa slabijim srcem, spasavanja meč-lopti. Zauvek će se pamtiti triler protiv Federera na Vimbldonu 2019, kada su njegovi navijači, ali verovatno i on sam, već zamišljali kako grli pehar, ali je Novak imao drugačije planove - one koji su vodili ka večnosti. Padao je Tim nakon što je Đoković bio u minusu 2:1 u setovima, a na Rolan Garosu 2021. bio je u podređenom položaju protiv Cicipasa. Tada je jedini put u finalima okrenuo deficit od dva seta zaostatka.

U mastersima iz serije 1000, drugom takmičenju po rangu, Novak je odavno nepriskosnoven. Ima 38 "hiljadarki" naspram Rafinih 36, dok je Rodžer ostao u prašini i debelom zaostatku. Švajcarac i Srbin po šest puta su osvajali završni masters, a i po tom parametru može da izbije na čelo već na kraju sezone. Kada se podvuče crta, Đoković ima 67 najvećih titula, Nadal 59, a Rodžer 54.

Tačka! 

MEĐUSOBNI DUELI

Đoković - Nadal 30:29

Đoković - Federer 27:23

Bonus video: "KOSOVO JE SRBIJA!" Srbi u Parizu burno slavili titulu Novaka Đokovića na Rolan Garosu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu