POŠTOVANJE JE TEMELJ LJUDSKIH VREDNOSTI: Novak Đoković otkrio zašto podržava mlade igrače

CENIO sam, kada sam bio mlad igrač, koji se probijao, kada me neko od tada vodećih tenisera pohvali, savetuje, ispruži prijateljsku i mentorsku ruku. Bilo je igrača koji su to radili, možda nisu bili u samom vrhu.

ПОШТОВАЊЕ ЈЕ ТЕМЕЉ ЉУДСКИХ ВРЕДНОСТИ: Новак Ђоковић открио зашто подржава младе играче

Tanjug/AP

Tako je Nole uporedio svoj odnos sada prema mlađim igračima kao što je Alkaraz.

- Trudim se sve mlade igrače koji dolaze pre svega poštujem, jer je poštovanje temelj svega, ispravnih ljudskih vrednosti, pristupa profesionalnom sportu, izraz ljudskosti i normalnog ponašanja, a onda i da im pružim podršku, pogotovo u ovakvim trenucima, kao danas, kada saosećam, jer sam i ja prolazio kroz slične stvare kada sam bio mlad – rekao je Nole.

Đoković je istakao da su emocije na terenu izuzetno jake i da mogu itekako da utiču na telo.

- Grčevi su mogući, nisam ih imao neki duži period, ali znam da sam kuburio s njima u početku karijere, tako da imam potpuno razumevanje za Alkaraza. Mogu samo da ga pohvalim, mnogi ga hvale i stvarno to zaslužje. Lepo se ponaša, nasmejan je, ima sjajan karakter, i što se tiče tenisa, to je neosporno. Fantastičan je igrač. Bio sam u istim okolnostima kao i on, i ako iko treba da razume mlade igrače, ja treba da ih razumem. Naravno, rivali smo, želim da pobedim protiv njega na terenu, ali kad si mlad igrač, i kada ti najbolji igrači na svetu pruže ruku podrške, kad se osećaš da si prihvaćen, to je predivan osećaj. Kad sam bio mlad to sam želeo, i sada kada sam u obrnutoj ulozi, trudim se da mladi igrači budu prihvaćeni – naglasio je najbolji srpski teniser.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024