"KARLOS ALKARAZ JE SJAJAN MOMAK": Novak Đoković nahvalio svog protivnika

NOVAK Đoković hvali mladog Španca Karlosa Alkaraza koga je pobedio u polufinalu Rolan Garosa.

КАРЛОС АЛКАРАЗ ЈЕ СЈАЈАН МОМАК: Новак Ђоковић нахвалио свог противника

Foto: Goran Čvorović

- Sjajan je momak, uvek odaje poštovanje svojim suparnicima, u ovom slučaju meni. Zaista je zaslužio aplauz i čestitke na borbi i na odluci da odigra do kraja – istakao je Nole na konferenciji za medije posle trijumfa.

Osrvnuo se i na Alkarazove probleme i grčeve.

- Evidentno je bilo da je imao puno fizičkih problema i da se borio, a opet je ostao uzdignute glave do kraja i to je za svako poštovanje, za tako mladog momka. Veoma zrela odluka. To govori o njemu i ljudima koji ga okružuju. Ferero ima veliki uticaj na njega, kao mentor, trener, kao neko ko je bio u "njegovim patikama", ko je bio broj 1 na svetu, osvajao grend slemove i veoma dobro poznaje taj osećaj na terenu.

Novak ističe da je na vrhunskom nivou, sa tako visokim intezitetom tenisa, moguće dobiti grčeve, kao što se, nažalost, desilo Alkarazu.

- Obojica smo imali fizički pad krajem drugog seta. Morao sam da se osvežim i da se presvučem, da nekako povratim ritam. Početkom trećeg seta, prva dva gema su bila neizvesna. Poslednjih nekoliko poena drugog gema trećeg seta se videlo da se nešto dogodilo. Od tog trenutka meč je bio drugačiji. Morao sam da pobedim, da budem usredsređen do kraja. Prvih nekoliko gemova posle toga sam malo gledao kuda se kreće, šta se događa i u tim situacijma je nezgodno igrati protiv protivnika koji ima poteškoće – preneo je Novak šta se iz njegovog ugla dešavalo na terenu.

Ističe da je u tim trenucima bilo najvažnije da napravi razliku.

- To sam i uradio. Vrlo sam zadovoljan, srećan i ponosan na još jedan veliki uspeh, na još jedno finale grend slema! – zaključio je Novak.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna