IGRAO I U BANJALUCI... Teniser namestio tri meča, uhvatio ga čovek koji je razbesneo Rusiju

Novosti online

07. 05. 2023. u 20:47

RIČARD Meklaren je, verovatno, jedan od najomraženijih sportskih ličnosti u Rusiji otkako je njegov izveštaj, kao nezavisnog istražitelja, bio presudan da se ustanovi "postojanje od države nesankcionisanog, čak i podstrekivanog dopinga brojnih ruskih sportista". Rusi su zbog tog skandala neka takmičenja propustili, na nekim važnim, poput Olimpijskih igara, morali da igraju bez zastave, grba, himne i imena države, a sada je Meklaren ponovo u žiži javnosti.

ИГРАО И У БАЊАЛУЦИ... Тенисер наместио три меча, ухватио га човек који је разбеснео Русију

Foto: Ilustracija

Naime, on je utvrdio da je francuski teniser Baptist Krepat namestio tri meča i to "napravivši sedam prekršaja vezanih za te duele kojima se krše propisi o uticanju na rezultat sportskih nadmetanja".

Kako je saopštila Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA), posle Meklarenovog nalaza Krepat je suspendovan na tri godine.

Ovaj 28-godišnjak ćemorati da plati i 15.000 dolara.

Krepat nije poznat širtoj sportskoj javnosti, osim najvećim teniskim fanaticima. Njegov najbolji plasman na ATP listi bio je 276. mesto do koga je došao 2019. godine.

Jedini meč protiv srpskih tenisera on je imao u Banjaluci, na čelendžeru održanom 2019. godine. Tada je u prvom kolu izgubio prvi set od Miljana Zekića (4:6), ali mu je Srbin potom, pri rezultatu 1:1 u drugoj deonici, predao taj duel. Krepat je zatim ispao u narednoj rundi od Filipa Horanskog iz Slovačke (1:6, 2:6).

Baptist je poslednji meč odigrao 10. marta 2022. godine kada je poražen od Aksela Garsijana.

 

BONUS VIDEO: Pune se tribine za meč Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!