JEDINI SE "POBUNIO": Laslo Đere priznao šta mu smeta na "Srpska open" turniru u Banjaluci

Tanjug

18. 04. 2023. u 19:52

SRPSKI teniser Laslo Đere izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Hrvata Borne Ćorića u osmini finala turnira u Banjaluci - Srpska open.

ЈЕДИНИ СЕ ПОБУНИО: Ласло Ђере признао шта му смета на Српска опен турниру у Бањалуци

FOTO: M. Vukadinović

Đere je danas u prvom kolu pobedio Rusa Romana Safjulina 6:4, 6:2. Srpski teniser će se u osmini finala sastati sa dobrim prijateljem Bornom Ćorićem, koji je bio slobodan u prvom kolu.

Đere je prvo sumirao utiske sa prvog meča u Banjaluci.

- Protivnik je bolje otvorio meč, međutim brzo sam se vratio, odmah sam napravio brejk. Malo sam bio pod pritiskom u prvom setu, Safjulin je uglavnom imao rezultat, ali mi je drago što sam završio drugi set bez nekih komplikacija, rekao je Đere na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt turnira.

On je priznao da neće imati lak zadatak protiv Ćorića, sa kojim često trenira zajedno.

- Igrali smo tri puta do sada i svaki put meč je trajao tri seta. Očekujem veliku borbu i težak meč. Borna je sjajan igrač, sigurno neće biti lako, dodao je Đere.

On je ove sezone ima znatno više mečeva na šljaci u odnosu na hrvatskog tenisera.

- Ne znam da li smem da kažem pred meč šta je ključ za pobedu. Poznajemo se dobro, nekada treniramo zajedno, dobri smo prijatelji, nema puno tajni. Sigurno ću napraviti analizu sa trenerom. Kada ima dobar dan i servira dobro, onda je baš teško reternirati protiv Borne, što je bio slučaj u Hamburgu. To mu je veliko oružje. Samo treba da napravim taktiku i strategiju za njega, a druga stvar je da izađem spreman i borben na teren. Moram i da ostanem miran u određenim trenucima i da jednostavno kontrolišem što je do mene, istakao je Đere.

On se osvrnuo i na vremenske uslove u Banjaluci.

- Nije lako čekati naročito kada je prvi meč u pitanju. Onog trenutka kad kiša prestane moram da budem spreman, jer se brzo izlazi na teren, a kad je slučaj sa drugim i trećim mečom možete biti opušteniji. To je sastavni deo ovog sporta, navikao sam na to. Što se tiče Banjaluke, generalno uslovi nisu baš najidealniji za mene. Više volim kada je toplije, kada je šljaka suvlja, loptice više odskaču i malo su brže. Mada iskreno nije bilo toliko loše u prvom meču. Centralni teren je dosta brz, očekivao sam sporije loptice, iz prethodnog iskustva sa treninga, objasnio je Đere.

On je na kraju istakao da se trudi da brže završava poene i dodao na tome dosta radi.

- Pokušavam i dalje da završim poen na mreži kada god mi se ukaže prilika. Nije međutim baš to nešto što ću da forsiram previše puta kao u prošlosti, da se protivnik brani klizi sa jedne na drugu stranu i gađa neke visoke slajseve gde bih mogao pet puta da vratim poen ranije na mreži. Na tome pokušavam da radim, nekada uspevam, nekada ne. Uglavnom na servisu i reternu radim, to je standardno. U muškom tenisu to danas igra veliku ulogu, dobar prvi i drugi servis, kao i što manjih lakih grešaka, zaključio je Đere.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEREV PONOVO POLUDEO: Evo šta je uradio nemački teniser