NADAL SE OPRAŠTA OD TENISA?! Madrid ili Rolan Garos ispraćaju kralja šljake

Novosti online

26. 03. 2023. u 09:47

STRIC Rafaela Nadala, Toni, govorio je o završetku karijere španskog tenisera.

НАДАЛ СЕ ОПРАШТА ОД ТЕНИСА?! Мадрид или Ролан Гарос испраћају краља шљаке

EPA/CAROLINE BLUMBERG

U razgovoru za "Marku", Toni Nadal je rekao kako bi bilo "neprilično" da i dalje savetuje Rafu i to je uporedio sa situacijom u kojoj bi se trenutno našao trener Rome Žoze Murinjo.

- Obično se dosta viđamo. Dosta toga se promenilo jer nismo tu na dnevnoj bazi. Imamo normalan porodičan odnos. Nije na meni da mu dajem savete, bilo bi to neprilično. To bi bilo kao da sada Žoze Murinjo iz Rima daje savete igračima Real Madrida, kaže Toni Nadal.

Upitan je na kom turniru bi "bik sa Majorke" mogao da se oprosti od tenisa.

- U Madridu ili na Rolan Garosu. Vreme će reći gde, a on će doneti odluku. Kad osvojite trofej ubeđujete sebe da imate još nešto da date. Teško je povući se kada pobeđujete. Mislim da je to uradio samo Sampras. Nisam o tome pričao sa Rafom. Ne znam koliko mu to odgovara. Ako se potpuno oporavi, neka igra pa ćemo videti.

Toni i Rafael Nadal Foto EPA

Nadal se vredno priprema za sezonu na šljaci i povratak na teren. On se povredio tokom Australijan opena i još uvek nije zaigrao.

- Mislim da je sada mnogo bolje, ali ne znam tačno kako je. Da se ne zavaravamo, kada želi da se takmiči, potrebne su mu izvesne garancije da može da pobeđuje. Ne verujem da će izaći da igra ako ne izgleda bolje. Ubeđen sam da će sve biti dobro, on je jako uzbuđen, dodao je Toni.

Upitali su novinari Tonija da uporedi Alkarasa i Nadala i kaže ko su favoriti za titulu na Rolan Garosu.

- Kod Karlosa mi se dopada samopouzdanje, intenzitet u igri. Veoma je hrabar i tu me podseća na Rafu. Imaćemo velikog šampiona u godinama pred nama. Ako Rafa u najboljoj kondiciji dođe u Pariz, biće favorit sa Alkarasom i Đokovićem. Alkaras igra na visokom nivou i u fazi je uspona. On će biti u tom triju favorita. Koja dva su u prednosti, ne bih mogao da kažem, zaključio je Toni Nadal.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma