MATS VILANDER JE ODUŠEVLJEN: Ako Novak Đoković ne ode u Ameriku, to je fenomenalna stvar!

Novosti online

09. 03. 2023. u 21:09

NOVAK Đoković je tokom karijere susretao nekoliko osoba koje ga, prosto, ne podnose. Dugo se činilo da u takve spada nekadašnji švedski teniser, grend slem šampion Mats Vilander, ali kako godine prolaze, tako se i on polako ali sigurno svrstava među one koji prema Noletu gaje iskreno divljenje.

МАТС ВИЛАНДЕР ЈЕ ОДУШЕВЉЕН: Ако Новак Ђоковић не оде у Америку, то је феноменална ствар!

Tanjug/AP

Naravno, Vilanderovi stavovi o Novaku su ranije oduševljavali sve kojima je mrska i pomisao na srpskog asa, ali ovih dana on čak i u nekim neprijatnostima koje Đoković doživljava vidi idealnu priliku - za još snažniji juriš u tenisku večnost.

Na tu temu Vilander je počeo da promišlja kada se zakomplikovala situacija oko Noletovog odlaska u Sjedinjene Američke Države. Kao što je poznato, iako se Đoović nadao da će zaigrati na američkoj turneji, tačnije na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, zabrana dolaska nevakcinisanih protiv Kovid-19 u SAD ostala je (i za njega) na snazi, pa izgleda da od Noletovog dolaska u SAD nema ništa. 

I pored toga što teniski "broj 1" uopšte ne razmišlja da odustane od odlaska u Floridu, o čemu su vam "Novosti" u sredu pisale, ipak je mnogo izvesnije da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena neće napraviti ustupak. Odnosno, neće ga pustiti da, pre (za maj) planiranog ukidanja pandemijskih ograničenja za ulazak u zemlju, uđe u nju nevakcinisan. Naravno, to što je Nole onemogućen da igra na američkim mastersima jeste teniski ružno, jer je u pitanju najbolji igrač na planeti, ali... 

Mats Vilander smatra da je ova situacija, zapravo, fenomenalna za srpskog asa.

Mats Vilander / FOTO: AP

On je o tome govodio za TV kuću u kojoj i radi, Eurosport, i to podsetivši najpre da je Novak Đoković na korak od toga da izjednači svetski rekord po broju grend slem titula u pojedinačnoj konkurenciji, a sa 23 takva trofeja drži ga Amerikanka Serena Vilijams.

Da bi to uradio u prvoj polovini ove sezone, treba da osvoji Rolan Garos, jedini grend slem koji se igra na šljaci, a na kome je apsolutni vladar "kralj šljake", Rafael Nadal, koji i sam i pretenduje na 23. gren slem slavlje u Parizu.

Šveđanin smatra da bi odsustvo sa mastersa u Indijan Velsu i Majamiju dovelo do toga da se Nole potpuno posveti pripremama za deo sezone na šljaci, a takva priprema bi mu značajno pomogla da "gazdu te podloge savlada".

- On bi (u slučaju da ne ode na drugi deo američke turneje) mogao da bude potpuno svež za sezonu nadmetanja na šljaci. Samim time, svežiji bi dočekao Rolan Garos - uveren je Vilander.

Tome je dodao i sledeće:

- Novak i njegov tim mnogo toga polažu na izvrsnu pripremu i mislim da je ovo (neodlazak u Ameriku) odlična prilika da se pripreme (za nadmetanje na šljaci) na pravi način. On je više puta dokazao da kada ponese taj mir na turnir, kada je svež, kada se oseća dobro, kada nije nervozan, da baš tako i igra. Zapravo, kada je takav (odmoran i "naštelovan" za određeno nadmetanje), tada igra mnogo agresivnije. Zato mislim da je neodlazak u Ameriku za njega "plus" - zaključio je Mats Vilander.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)