DA LI JE MOGUĆE? Novak Đoković dobio užasnu vest iz Amerike, a onda je usledila nestvarna reakcija iz Australije

Novosti online

05. 03. 2023. u 16:21

NOVAK Đoković je u 48 sati doživeo dva udarca. Najpre nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju, Danil Medvedev se za to pobrinuo, a onda se nije desio presedan koji je Srbin očekivao, da će moći da uđe u Sjedinjene Američke Države, za što ja bila potrebna posebna odluka američkih vlasti, kojom bi se napravio veliki izuzetak od aktuelnih zdravstvenih pravila koja u SAD vladaju. Ono što Nole jeste dobio jeste jedna neočekivana podrška iz Australije.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Новак Ђоковић добио ужасну вест из Америке, а онда је уследила нестварна реакција из Аустралије

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, Đoković je izgubio od Medvedeva u dva seta, i to uz jednu raspravu sa sudijom, a nedugo nakon toga pažnja svetske javnosti usmerena je na pomenutu Noletovu želju da ode u SAD.

Tamo su i dalje na snazi amerčka pandemijska pravila da u tu zemlju ne mogu da uđu nevakcinisane osobe, pa je srpski as pisao nadležnima u Americi sa molbom da se napravi izuzetak, ne bi li mogao da i koji dan ili nedelju pre zvaničnog ukidanja pomenutih mera - otputuje u tu zemlju.

Iako je Đoković dobio podršku od Ju-Es opena i Teniskog saveza SAD, američki senator Rik Skot obelodanio je da Novaku nije data dozvola koju je tražio

Kada je to videla australijska olimpijka Elen Perez, teniserka koja ima 27 godina i koja  je daleko uspešnija u dublu (u kome ima pet osvojenih titula, a najviši plasman joj je bio 15. mesto na planeti; trenutno je 18.) nego u pojedinačnoj konkurenciji, rešila je da se oglasi.

Na Tviteru je, naime, napisala sledeće:

- Stvarno ludilo. Moj poslednji "buster" koji sam primila je bio u novembru 2021. godine, što me karakteriše kao vakcinisanu osobu koja može da uđe u SAD. A efekti moje vakcinacije su davno prošli. Sve što ja imam je taj status "vakcinisana", što zapravo ništa i ne znači. Pustite ga da igra! - napisala je Elen Perez, teniserka države iz koje je Đoković pre 14 meseci deportovan iz pomenutih razloga, a koja će zbog ove javne podrške sigurno pridobiti i neke Noletove pristalice.

Na pitanje koje je dobila potom da pojasni stav, poručila je sledeće:

- Kažem da je moj "vakcinalni status" takav da mogu komotno da me zovu i "nevakcinisana" jer sam vakcinisana baš davno. Ako u SAD primaju sve ljude koji su nazvani "vakcinisani", iako su neki od njih dobili svoju dozu pre otprilike dve godine, onda treba da prime i Novaka u zemlju, jer je u pitanju ista stvar. Možda ne bukvalno, ali figurativno jeste - poručila je Elen Perez.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije