IMAŠ LI OBRAZA?! Novak Đoković ovakve optužbe ne pamti u karijeri

Novosti online

04. 02. 2023. u 19:04

NOVAK Đoković često je na meti medija, a nebrojno puta i ga i kolege koriste kako bi, komentarišući ga, stekao popularnost, ali deluje da je Francuz baš preterao u tome.

ИМАШ ЛИ ОБРАЗА?! Новак Ђоковић овакве оптужбе не памти у каријери

Tanjug/AP

Inače, Kuako je uzeo jedini set Đokoviću na nedavno održanom Australijan openu. Te se osetio kvalifikovanim da govori o zdravstvenom statusu srpskog tenisera.

- Prvi put sam igrao s njime. Između TV-a i realnosti, nema mnogo razlike. Posle je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, mnogi borbeni sportisti povređeni ne mogu da nastave. Nadal se povredio, više nije mogao da trči. Mbape je bio van terena dve nedelje. A to su najveći sportisti, ne oni koji nemaju pristup najboljoj opremi i brizi. Teško je poverovati da samo jedan čovek na svetu to može - rekao je Kuako za Tennis Actu.

Podsetimo, reda radi, i Kreg Tajli je potvrdio da je Đoković igrao sa rupturom mišića zadnje lože veličine tri sentimetara.

Na pitanje može li sebe da zamisli da igra sa tom povredom, 27-godišnji Francuz odgovara:

- Ne mogu. Nemam ni njegov nivo, ni njegovo telo, ni pristup tretmanima koje on ima. Ali kada se uzmu primeri Nadala ili Mbapea, a pogotovo Rafe – on na Vimbldonu nije mogao da servira, a znamo koliko je otporan. Kada vidiš najveće sportiste koji ne mogu da izađu na teren, a drugi osvaja grend slem tako što 15 dana igra stalno… Deluje malo nategnuto. Nije isto ni da li je hronični bol ili povreda. Neke sitnice mi nemaju smisla. Meni su u Francuskoj uvek govorili da se ne istežem kad sam povređen, a video sam da se Novak sve vreme istezao. Rekao sam sebi: ’Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno…’ On ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti, ali istina je da je u to teško poverovati, rekao je dvadesetsedmogodišnji teniser iz Francuske.

Inače, Kuako je u karijeri svega tri puta igrao protiv igrača iz top 10 i u karijeri nema rezultate vredne pomena, te ostaje nejasno sa kojim kvalifikacijama je odlučio da govori o najboljem teniseru Srbije i jednom od najboljih svih vremena.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri