ĐOKOVIĆ SILNO DO TREĆEG KOLA: Novak jači od Francuza i sramotnih provokacija navijača!

A. I.

19. 01. 2023. u 13:03 >> 13:06

NOVAK Đoković savladao je Enza Kuakoa u drugom kolu Australijan opena, rezultatom 3:1 (6:1, 6:7, 6:2, 6:0) nakon velike borbe i problema sa povredom u drugom setu.

ЂОКОВИЋ СИЛНО ДО ТРЕЋЕГ КОЛА: Новак јачи од Француза и срамотних провокација навијача!

Tanjug/AP

Novak Đoković je odlično otvorio meč, imao je kontrolu igre. U prvom setu medicinski tajm-aut tražio je francuski teniser, a potom u drugom i Novak Đoković. Kuako je imao problema sa zglobom, a Đoković, kome je tokom meča u više navrata bilo nelagodno, sa zadnjom ložom. Nakon i pre pomoći doktora pravio je grimase koje su govorile da je u bolovima, a pokušavao je često i da se istegne.

Odličan tenis gledali smo na početku meča. Već u drugom gemu, na servis Francuza Đoković je imao brejk-loptu, nije je tada iskoristio.

Tanjug/AP

Ali jeste već u četvrtom u kome je viđena velika borba. Novak Đoković vršio je veliki pritisak na rivala, igralo se na razliku, tri brejk-lopte imao je Srbin, a Kuako spasao je samo dve.

Nezgodno je pri dijagonali Srbina doskočio Francuz, te je morao da zatraži medicinski tajm-aut. Nakon sedam minuta pauze meč je nastavljen.

Potvrdio je potom Đoković brejk i došao do prednosti 4:1. Imao je Novak i u šestom gemu brejk priliku. Iskoristio ju je, a potom je servisom osvojio prvi set, za to mu je trebalo 40 minuta.

Tanjug/AP

Drugi set počeo je velikom borbom. Želeo je novi brejk Srbin, ali je sa četiri vezana poena Kuako došao do uvodnog gema. U nastavku su obojica čuvali svoj servis. Igrali su kvalitetan tenis sa dugim razmenama i odličnim servisima.

Imao je u sedmom gemu Đoković brejk priliku, ali je Francuz as poenom uspeo da se odbrani, a potom i da dođe do gema.

Nakon devetog gema Novak Đoković zatražio je medicinski tajm-aut. On je tokom meča u nekoliko navrata pravio grimase koje zabrinjavaju, te je odlučio da ode sa fizioterapeutom u svlačionicu kako bi fiksirao butinu i dobio masažu.

Nakon toga gledali su navijači dramatičan tenis, sve do 11. gema, kada je Đoković dobio brejk-loptu. Nije iskoristio sedmu. Nakon toga dobio je i gem. Pobednika drugog seta dao je taj-brejk.

Tanjug/AP

Taj-brejk dobio je Francuski teniser. Imao je Novak tri uvodna poena, ali su potom usledile neshvatljive greške koje je rival iskoristio za 1:1 u setovima.

U trećem setu odmah na startu Đoković je vezao sedam poena, te prvo dobio gem "nulom", a onda imao tri brejk-lopte. Iskoristio je prvu. Igrao je na startu trećeg seta u visokom intenzitetu. U tri gema rivalu je dozvolio da uzme jedan poen.

I u četvrtom gemu Đoković je imao tri brejk-lopte. Napadao je u presudnim momentima Kuako, te je uspevao svaku od njih da spase, igralo se na razliku, a onda je usledio as.

Pri rezultatu 5:2 Đoković je još jednom napravio brejk i nakon dva časa i 30 minuta igre poveo je 2:1 u setovima.

Tanjug/AP

Treći set otvorio je Đoković odlično. Potom je u nastavku u drugom gemu imao dve brejk-lopte na servis rivala. Uspeo je Enzo Kuako da spase prvu. Potom i drugu. Dosta teško se kretao Đoković, spasao je i treću Francuz, a onda je raspalio Đoković po lopti za četvrtu brejk šansu koju je iskoristio.

U narednom gemu Đoković je imao 40:30, kada je odlučio da stane i obrati se sudiji, sa molbom da ukloni pijanog navijača koji ga je provocirao tokom celog meča.

- Pitam te šta ćeš da uradiš tim povodom? On nije došao da gleda tenis, već da provocira. Čovek je pijan i cele večeri mi dobacuje sa tribina, pokušava da me isprovocira, pitam te, šta ćeš da uradiš? Rekao je Novak sudiji, uz molbu da ih izbaci, što sudija nije uradio!  

U nastavku je ipak Đoković došao do trećeg gema. Nakon toga uspeo je Đoković da dođe i do novog brejka, a koliko mu je to bilo važno govori da je ispustio glasan urlik. Potvrdio je u narednom brejk i sa 5:0 dao rivalu da servira za ostanak u meču.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ENZO KUAKO  6:1, 6:7, 6:2, 6:0

6:0 - Sigurno je Đoković priveo meč kraju!

5:0 -  Na servis Đokovića imao je 30:0 Kuako. Usledio je as Đokovića koji mu je vratio kontrolu nad gemom. Tri vezana poena donela su Novaku gem-loptu. Još jednom je napravio u gemu duplu servis grešku. Iskupio se asom.

Tanjug/AP

4:0 - Jak urlik ispustio je Đoković nakon što je došao do novog brejka! Imao je brejk-loptu koju je iskoristio i došao do velike prednosti.

3:0 - Kuako definitivno danas igra meč karijere, ali to nije bilo dovoljno da zaustavi Đokovića, koji je na 15:40 poslao poljubac navijaču sa tribine koji ga konstantno provocira. Novak je potom prišao sudiji i objasnio da ga čovek sve vreme provocira i da nije došao da gleda tenis, već da je pijan i da je došao da ga provocira! Nakon rasprave nastavio se tenis. Izjednačio je Francuz, koji je potom došao do brejk-lopte i nakon velike borbe vodi 3:0 u trećem setu.

2:0 - Nove dve brejk-lopte za Srbina, koji ima 15:40 na servis Kuakoa. Prvu je spasao Francuz, a potom i drugu. Nije mogao Đoković da se kreće i stigne daleke lopte - izjednačenje. Imao je treću priliku Đoković. Usledila je brzo i četvrta. Ovu je iskoristio Đoković.

1:0  - Đoković je uvodni gem dobio bez mnogo truda.

Tanjug/AP

TREĆI SET 6:2

6:2 - Đoković je na servis rivala došao do dve set-lopte. Prvu nije iskoristio. Drugu jeste.

5:2 - Dobrim servisima Đoković dolazi do dve gem-lopte. Zabrinjavajuće je to što se između poena i dalje isteže i pokušava da umiri bol u levoj nozi.

4:2 - Počistio je Enzo Kuako liniju. Novak se samo nasmejao nakon neverovatnog poteza rivala. Ima tri gem-lopte Kuako. As udarcem dobio je gem. Bio je to njegov šesti as.

4:1 - Dve gem-lopte imao je naš teniser. Iskoristio je prvu.

Tanjug/AP

3:1 - Nova brejk-lopta za razjarenog Srbina. Nije je iskoristio. Već minut kasnije imao je drugu. Au, kakva dijagonala za treću brejk-loptu Srbina. Usledio je as, a potom i dupla servis greška Kuakoa, te je po četvrti put imao Srbin priliku za brejk, ali ni nju nije iskoristio. Na kraju, gem za francuskog igrača.

3:0 - Nastavlja Đoković u istoj meri. Samo jedan poen rivalu je dozvolio da uzme do sada.

2:0 - Sedam poena u nizu osvojio je Novak, došao do tri brejk-lopte. Iskoristio je prvu. Savršena igra u ovim trenucima.

1:0 - Novak je arhivirao prethodni set, a ovaj počeo "nulom". Kao i prethodna dva.

Tanjug/AP

Tekst potpisa

DRUGI SET 6:7

TAJ-BREJK Mini-brejk odmah na startu pravi Novak Đoković. Francuz je igrao vrhom reketa, pogodio je vrh mreže, loptica odlazi u aut. Nije mu bilo spasa posle od bekhenda Srbina - 2:0. U nastavku sačuvao je servis, a potom je i rival poentirao. Ipak, usledila je loša reakcija sa osnovne linije, te je Francuz došao do 3:3. Upao je Francuz u zamku. Spektakularan poen odigrali su Novak i Kuako. Dobio ga je Đoković koji je poveo 5:4. Okuražio se fracuski teniser, vratio je odmah mini-brejk - 5:5. Duplom servis greškom Kuako dolazi do set-lopte.

6:6 - Samo jedan poen dao je Đoković rivalu na servis. Taj-brejk će dati pobednika drugog seta.

Tanjug/AP

Tekst potpisa

5:6 - Izašao je Đoković na mrežu. Dobio poen, a ipak Francuz ima dve gem-lopte. Spasao ih je Đoković i uveo gem u razliku. Imao je brejk-loptu Srbin, ali još jednom se izvukao Enzo Kuako.

5:5 - Ne deluje Novak dobro na terenu. Rival vrši pritisak, došao je do izjednačenja. Uspeo je Đoković da preživi gem, a publika je osetila da mu je podrška potrebna te se čulo glasno "Nole, Nole, Nole"...

 * Ono što brine jeste Đoković koji ne može da se osloni na nogu i traži medicinski minut odmora zbog problema sa zadnjom ložom. Tokom poena pravio je česte grimase, a potom je morao da mu pomogne lekar.

Printskrin/Eurospor

4:5 - Novak Đoković je vršio pritisak na rivala, bio je u jednom trenutku nervozan što rival pogađa linije, a onda i sam to učinio. Nakon izjednačenja do lepog poena došao je Kuako, koji potom promašuje teren - novo izjednačenje. Francuz dobija gem.

4:4 - Novi savršeni servis gem srpskog tenisera, uspeo je da dođe do tri gem-lopte. Nije realizovao prvu. Jeste odigrao Srbin savršeno, ali je na granici svojih mogućnosti uspeo da stigne. Narednu koristi Srbin.

Tanjug/AP

3:4 - Imao je Francuz 40:0, stigao je Đoković do izjednačenja nakon što je Kuako promašio celu lopticu u pokušaju da njome odigra. Imao je Nole brejk priliku koju nije iskoristio, a Francuz je uspeo da se odbrani i ostane u prednosti.

3:3 - Nastavlja Đoković sa odličnim servisima. Imao je tri gem-lopte, a potom je Kuako riternirao vrhunski, čak je i Đoković aplaudirao rivalu. Još jednom Kuako dobro servira, ali u momentu kada je Novak vratio prvi servis, dobio je i gem. 

2:3 - Čuvao je svoj servis Kuako, odoleo je pritisku Đokovića i dobio gem.

2:2 - Tri gem-lopte za Đokovića koji "nulom" dobija gem.

Tanjug/AP

1:2 - Dobija Francuz gem na servis.

1:1 - Na isti način kao i u prvom setu počinje Đoković. Dobija gem brzo i "nulom".

0:1 - Fantastično je Đoković počeo na servis rivala. Duga razmena koja je imala 25 udaraca pripala je Novaku. Imao je 30:0, a potom je Enzo pogodio fantastičan forhend. Četiri vezana poena za Kuaka koji nakon pet minuta uzima prvi gem.

PRVI SET 6:1

6:1 - Kuako je odličnim riternima došao do 30:30. Nakon toga novi odlični servis Đokovića i prva set-lopta. Imao je u sedmom gemu dva asa Đoković. Snažnim riternom Francuz je poremetio ritam Đokovića i uvek gem u igru na razliku. To je sve što je uspeo, Novak vodi 1:0 u setovima.

5:1 - Impresivno, nakon razmene Đoković je počeo šesti gem. Francuz je potom osvojio dva poena, pa je odgovorio jakim forhendom Srbin. Umalo je Novak pogodio nemoguće i došao do brejk-lopte, ali su milimetri odlučivali, ipak, nakon duge razmene drop-šot i izjednačenje, a nakon toga i novi brejk.

Tanjug/AP

Tekst potpisa

4:1 - Bez većih problema je Novak Đoković potvrdio brejk u narednom gemu. Videlo se da Francuz ne želi previše da rizikuje i da se nije oslanjao na povređenu nogu.

* Prekinut je bio meč nakratko kako bi se Francuzu ukazala pomoć. Sedeo je na klupi u suzama čekajući bandažu zgloba koji je povredio pri jednom poenu Đokovića.

3:1 - Vrši pritisak na servis Francuza Novak Đoković, uspeo je Srbin da dođe do tri sjajna poena i uvede gem u igru na razliku. Duga razmena je usledila, a potom i neiznuđena greška Novaka, koju potom ne kažnjava Francuz, poslao je lopticu u mrežu - novo izjednačenje. Nije u nastavku Đoković iskoristio brejk loptu, a Kuako je igrao kao da je u njega ušao duh srpskog tenisera, pogađao u presudnim momentima linije, slao je snažne servise... Treća brejk lopta, gem od devet minuta bilo je potrebno Đokoviću da slomi rivala. Kuako je potom tražio medicinski odmor.

Tanjug/AP

2:1 - Nekarakteristično. Đoković je došao do asa, a potom napravio duplu servis grešku. Nije ga to mnogo poremetilo, u nastavku je vezao tri poena i došao do drugog gema na servis.

1:1 - Agresivan je na servis bio Kuako, trenutno 191. igrač na svetu snažnim servisima došao je do 30:0, a potom jedan jak ritern pomaže Đokoviću da uspori ritam rivala. Sa tri vezana poena Srbin dolazi do brejk lopte na startu. Spasava je Kuako. Na kraju servis volejem dobija gem Kuako.

1:0  - U brzom ritmu počeo je Đoković meč. Dobio tri gem-lopte, iskoristio je prvu izlaskom na mrežu.

UOČI MEČA

PROČITAJTE JOŠ: OVACIJE ZA SRBINA: Vreme prolazi, ali podrška Novaku Đokoviću na Rod Lejver areni ostaje!

Novak je jutros odradio trening, navijači su ga toplo dočekali, a raduje to što nije nosio bandažu preko butine.

Takođe, Srbinu se u potpunosti otvorio put za povratak na prvo mesto ATP liste. Naime, i Kasper Rud završio je takmičenje u drugom kolu.  Takođe, eliminisan je i Aleksandar Zverev

Novak Đoković će u drugom kolu igrati protiv Francuza, Enzo Kuako (27) je 191. na ATP listi, a u glavni žreb turnira u Melburnu stigao je kroz kvalifikacije.

U prvom kolu je savladao Uga Delijena iz Bolivije 3:0 u setovima (6:4, 7:5, 6:0). Dok je Novak Đoković savladao Roberta Karbaljesa Baenu takođe rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:0).

Francuski teniser je tako već izjednačio svoj najbolji rezultat u karijeri, pošto je drugo kolo Rolan Garosa 2021. godine najdalje što je dogurao na nekom od grend slemova. Tada je savladao Jagora Gerasimova.

Kuako još uvek nije osvojio nijednu ATP titulu, a najbolji plasman mu je 155. mesto na svetu, na kojem je bio u februaru prošle godine.

Najbolji teniser Srbije i Francuz do sada nisu bili u prilici da se sretnu na terenu i ovo će biti njihovo prvo odmeravanje snaga. 

IMPRESIVAN NIZ U AUSTRALIJI

Srpski teniser već 1.831 dan ne zna za neuspeh na Australijan openu, a poslednji poraz naneo mu je Korejac Hjeon Čung u osmini finala 2018. godine.  

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)