CICIPAS LJUT NA ĐOKOVIĆA: Grk je zamerio Srbinu jednu stvar

Novosti online

27. 01. 2023. u 11:08

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 20. tenisera sveta Rusa Karena Hačanova posle četiri seta.

ЦИЦИПАС ЉУТ НА ЂОКОВИЋА: Грк је замерио Србину једну ствар

Foto: AP

To je prvo finale Cicipasa u Melburnu, a ukupno drugo finale grend slem turnira u karijeri.

Prethodno je 2021. godine igrao u finalu Rolan Garosa, u kome je izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića posle pet setova.

Međutim, ono što je privuklo veliku pažnju teniske javnosti je novinarski pokušaj da posvađaju Srbina i Grka. 

- Poznajem dobro Cicipasa, verovatno najiskusnijeg igrača u drugom delu žreba. Igrao je već u završnicama grend slemova nekoliko puta, ali mislim da nikada nije došao do samog finala - rekao je Novak Đoković pre nego što su ga novinari podsetili da su igrali u finalu Rolan Garosa: "A, da, tačno. U pravu ste. Izvinjavam se, moja greška".

S obzirom na to da Đoković ima "kompjutersko pamćenje", mnogi su pomislili da je ovim rečima pokušao da "uđe u glavu" Stefanosu Cicipasu, pa je upravo to i Grk upitan posle plasmana u finale. Zamislio se posle novinarskog pitanja o tome da li je Novak napravio lapsus ili se "poigrava sa njim", a potom je odgovorio: "Ni ja se ne sećam. Ne sećam se...".

Očigledno je Cicipas zamerio Đokoviću na nespretnim rečima, a govoreći o svojoj igri "pucao je od samopouzdanja" jer veruje da ima veliku priliku da dođe do trofeja, bez obzira na to ko mu bio protivnik.

- Jedan je ovde osvojio mnogo turnira, a drugi je gladan trofeja... (...) Igram sjajan tenis, uživam, samo ne vidim ništa negativno u tome kako igram, čak i kada ne funkcioniše. Vrlo sam optimističan protiv bilo koga da igram, to je nedostajalo mojoj igri, više verujem u ono što radim i to je više nego dovoljno. Možda ne ispadne kako sam hteo, ali dao sam 110 odsto - zaključio je grčki teniser.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde