CICIPAS NAVUKAO GNEV AUSTRALIJANACA: "Ja iz male Grčke, a gle vas..."

Novosti online

27. 01. 2023. u 09:26

Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je finalista Australijan opena, pošto je savladao Rusa Karena Hačanova 7:6 (7:22), 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.

ЦИЦИПАС НАВУКАО ГНЕВ АУСТРАЛИЈАНАЦА: Ја из мале Грчке, а гле вас...

FOTO: EPA

On će se za titulu boriti protiv boljeg iz drugog polufinala, u kome se od 9.30 sati sastaju Novak Đoković i Amerikanac Tomi Pol.

Cicipasu je ovo drugo grend slem finale, nakon Rolan Garosa 2021, gde je poražen od Đokovića 3:2, nakon što je vodio 2:0 u setovima.

- Bio sam klinac kada sam gledao finale Markosa Bagdatisa, nadao sam se da ću to nekada i ja moći. Zbog toga sam srećan! On mi je u srcu, smatram ga mojim idolom iz detinjstva i drago mi je da sam uspeo - rekao je Stefanos Cicipas, a potom u dahu nastavio. 

- Ove godine sam uspeo. Počastvovan što sam mogu da igram tenis na ovom nivou, mislim da sam odradio dobar posao i danas. Australijanci imaju veliki broj dobrih tenisera koji nisu došli do završnice, ali moja mala zemlja - Grčka, uspela je da stvori igrača koji je došao do samog kraja - rekao je Grk i iznervirao veliki broj navijača na Rod Lejver Areni.

Stefanos na titulu i prvo mesto.

- Sviđa mi se broj jedan. Sada sve zavisi od mene, singl je, to je ono što sam uvek želeo. Da igram velika finala, da se borim za svoje snove. Želim da se borim za prvu poziciju, drago mi je što ću baš ovde dobiti tu šansu. Idemoooo - uzviknuo je Stefanos Cicipas.

 BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna