"TO ĆE BITI SRAMOTA" Direktor mastersa u Indijan Velsu tvrdi da čini sve da Novak Đoković nastupi na "petom grend slemu"

Novosti online

23. 01. 2023. u 13:25

AMERIČKE vlasti neće do aprila razmatrati promenu propisa o ulasku u SAD u vezi sa vakcinisanjem protiv kovida, ali organizatori prvog mastersa sezone u Indijan Velsu čine sve da se među učesnicima nađe ime Novaka Đokovića. Tim povodom oglasio se direktor kalifornijskog turnira Tomi Has.

ТО ЋЕ БИТИ СРАМОТА Директор мастерса у Индијан Велсу тврди да чини све да Новак Ђоковић наступи на петом гренд слему

Foto: EPA

Nekadašnji broj dva svetskog tenisa izjavio je da bi bila sramota da se Novaku ne dozvoli učešće na turniru koji je osvojio rekordnih pet puta.

Bilo bi sramota ako Đoković ne bude mogao da igra u Americi. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da mu omogućimo da igra u Indijan Velsu. Poslednja odluka je da do 10. aprila neće biti razmatrana promena tog propisa, ali zaista bi bilo lepo kada bi se predomislili i dozvolili mu da dođe da igra u Indijan Velsu i Majamiju - rekao je Has.

Tradicionalno, ova dva "sunčana mastersa" igraju se u martu, a ove godine se Majami završava drugog aprila, samo osam dana pre sledeće odluke Stejt dipartmenta o vakcinalnom statusu posetilaca.

Đoković je i prošle godine propustio sve turnire na tlu SAD, uključujući Ju-Es open i masterse u Indijan Velsu, Majamiju i Sinsinatiju, ali i onaj u susednoj Kanadi.

Sa tih turnira mogao je da donese čak 6.000 poena.

Tomi Has smatra da je Novak najbolji teniser na svetu i veruje da ga samo zdravstveni problemi mogu sprečiti da se uskoro vrati na broj jedan. Nemac ipak zna da će Srbinu to biti znatno teže ako mu bude onemogućeno da igra u Kaliforniji i na Floridi.

– Ako Đoković bude zdrav, ne vidim kako može da se dogodi da ne bude opet broj 1. Naravno, ako ne bude igrao Indijan Vels i Majami, to će biti znatno teže - smatra Has.

Naravno, postoji "rezervna varijanta" da vlasti SAD 10. aprila donesu odluku o ukidanju obavezne vakcinacije za posetioce, što bi Noletu otvorilo vrata učešća na Ju-Es openu, kao i na mastersima u Sinsinatiju i Kanadi.

Indijan Vels se često naziva "petim grend slemom" zbog visine nagradnog fonda i činjenice da je, uz Majami, jedini trunir van grend slemova koji traje duže od osam dana. Ove godine na programu je od šestog do 19. marta, dok Majami počinje 20. marta i traje do drugog aprila.

Đoković je ova dva turnira osvojio ukupno 11 puta - 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. godine osvajao je duplu krunu, dok je 2012. osvojio "samo" Majami.

BONUS VIDEO - Nepoznati Australijan open

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)