SENZACIJA U MELBURNU: Australijan open ostao bez drugog nosioca

Novosti online

19. 01. 2023. u 08:15

Američki teniser Dženson Bruksbi plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu pobedio trećeg igrača sveta, a drugog nosioca Kaspera Ruda sa 6:3, 7:5, 6:7 (4), 6:2.

СЕНЗАЦИЈА У МЕЛБУРНУ: Аустралијан опен остао без другог носиоца

Dženson Broksbi Foto AP

Bruksbi, 39. igrač sveta, do pobede nad norveškim igračem i drugim nosiocem došao je za tri sata i 55 minuta.

Prvi set Bruksbi osvaja sa dva napravljena brejka u sedmom i devetom gemu. Prvi do brejka u drugom setu dolazi Rud, ali već u narednom, četvrtom gemu Bruksbi stiže do izjednačenja.

Set je odlučen u 12. gemu, kada američki teniser koristi brejk-loptu.

Bruksbi je u trećem setu vodio sa 5:2, a u devetom gemu na svoj servis imao je tri meč-lopte. Ipak, Rud je uspeo da produži duel i potom u taj-brejku iskoristi četvrtu set-loptu (7:4).

U četvrtom setu viđena su četiri brejka, od čega je tri napravio Bruksbi za plasman u treće kolo u kojem čeka sunarodnika Tomija Pola, koji je savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:2, 2:6, 6:7 (4), 6:3, 6:4.

Šesti teniser Rus Andrej Rubljov do trećeg kola je došao pobedom nad finskim igračem Emilom Rusuvorijem sa 6:2, 6:4, 6:7 (2), 6:3.

Rubljov u narednoj fazi igra sa 30. teniserom sveta Britancem Danijelom Evansom, koji je bio bolji od Francuza Žeremija Šardija sa 6:4, 6:4, 6:1.

Plasman u treće kolo izborili su i američki teniseri Džefri Džon Volf i Ben Šelton. Volf je eliminisao 26. igrača na ATP listi Argentinca Dijega Švarcmana (6:1, 6:4, 6:4), dok je Šelton pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 7:6 (3), 7:6 (3), 7:5.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024