NOVAK ĐOKOVIĆ "RAZBIO" FRANCUZA: Poezija na terenu, ovacije Adelejda fantastičnom Srbinu!

A. I.

03. 01. 2023. u 05:12 >> 05:15

NOVAK Đoković upisao je pobedu u prvom kolu ATP turnira serije 250. Srbin je slavio protiv Francuza Konstanta Lestjena sa 2:0 (6:3, 6:2) u setovima.

НОВАК ЂОКОВИЋ РАЗБИО ФРАНЦУЗА: Поезија на терену, овације Аделејда фантастичном Србину!

Tanjug/AP

Novak Đoković je prvi servirao na meču, prva dva svoja servis-gema dobio je sa "nulom". Francuz, koji je odlično igrao na svoj servis, prvi poen na Srbinov dobio je tek u petom gemu.

Čuvali su obojica svoj servis u uvodu meča, igrao se gem za gem, sve do šestog gema kada je Novak Đoković uspeo da dođe do brejka i vođstva od 4:2. U sedmom gemu rutinski je Novak potvrdio brejk osvojen u pređašnjem.

Uspeo je dobrim servisima Francuz samo da produži meč za dodatni gem, na servisu je bio Novak Đoković koji je došao do tri set-lopte i nakon 38 minuta dobio prvi set.

Tanjug/AP

Odlično je Novak Đoković počeo i drugi set, imao tri brejk lopte, spasao je Francuz prvu, a potom i drugu, ali to kao da je iznerviralo Srbina, koji fantastičnom razmenom dolazi do brejka.

Nakon toga još jednom Đoković potvrđuje brejk, a u narednom gemu fantastičnom defanzivom izludeo je rivala i došao do nove brejk lopte. Međutim, usledio je otpor Francuza koji se dva puta odbranio, ali potom i treći i četvrti put dao Srbinu priliku za brejk. Iskoristio je Novak četvrtu šansu i došao do drugog brejka u setu.

Nakon osvajanja četvrtog gema, Đoković je upisao i sjajan poen na servis rivala, a navijači su poteze Srbina ispratili ovacijama. Čini se da je Francuza to motivisalo, jer je nakon toga vezao tri poena i dobio gem.

Još jednom je Novakov servis pravio razliku, bez obzira na to kako je igrao Francuz danas, nije uspeo da nađe odgovor za servis Srbina. Uspeo je još jednom da sačuva Konstant svoj servis i produži meč, a nakon jednog časa i 14 minuta Đoković je upisao 6:2 u drugom setu i pobedu 2:0 u setovima.

Nakon meča još jednom ovacije za Novaka Đokovića koji je publiku oduševio izdanjem na terenu u današnjem duelu.

Naredni protivnik Noletu će biti još jedan francuski igrač Kventin Halis, on je savladao Australijanca Džereda Tompsona sa 6:3, 6:4.

NOVAK ĐOKOVIĆ - KONSTANT LESTJEN 6:3, 6:2

6:2 - Novak Đoković servirao je novim lopticama. Dobro je počelo, naterao je promenom ritma Srbin rivala na grešku. Dve vezane meč-lopte za Novaka, koristi prvu.

5:2 - Imao je na 15:15 lepu priliku Đoković, ali je poslao lopticu u mrežu. Uspeo je Lestjen da produži meč sačuvavši svoj servis.

5:1 - Dva uvodna poena dobio je Đoković, odgovorio je Lestjen, a potom još dva za Srbina za gem. Serviraće sada Francuz za ostanak u meču.

4:1 - Prvi gem koji je dobio Lestjen u drugom setu, i to bez otpora Đokovića.

4:0 - Tri gem lopte imao je Đoković, dobro je servirao. Međutim, prvu nije iskoristio, ali jeste drugu.

3:0 - Naterao je Đoković sjajnim defanzivnim potezima rivala na to da baci reket od frustracije, delovalo je u tri navrata da Francuz može do poena, ali ne, velika borba i nova brejk lopta za Srbina.  Odbranio se Lestjen, a potom napravio i duplu servis grešku. Usledila je u nastavku i treća brejk lopta, a potom i četvrta. Novi brejk!

2:0 - Očekivano, potvrdio je Đoković brejk i to bez mnogo problema.

1:0 - Drugi set počeo je idealno za Srbina. Došao je do tri brejk lopte. Prvu je Lestjen spasao. Potom i drugu. Treću nije mogao. Fantastičnu razmenu krunisao je Novak brejkom.

PRVI SET 6:3

6:3 - Tri odlična servisa, tri set lopte za Novaka Đokovića. Koristi prvu.

5:3 - Dva uvodna poena za Lestjena, a Novak sjajnim riternom upisuje poen. Na kraju, dve gem lopte za Konstanta, koji as udarcem produžava meč.

Tanjug/AŠ

5:2 - Rutinski je sada Đoković potvrdio brejk, a Francuz.

4:2 - Pritisnuo je Novak Đoković rivala, došao do brejk lopte nakon 26 minuta igre, nije se dao Francuz, uspeo je da se odbrani. Pri jednom poenu Đokovićč je sjajno raspalio po lopti, ona je pogodila vrh mreže i pala odmah iza nje na polje rivala, druga brejk lopta za Novaka. BREJK!

3:2 - Tek je u petom gemu Lestjen uspeo da uzme poen na servis Đokovića, vezao ih je dva. Odgovorio je potom Novakna isti način. Brejk šansa za Konstanta Lestjena, dobio ju je greškom Srbina pri izlasku na mrežu. Dobar servis u nastavku gema, te nakon 20 minuta igre Novak Đoković vodi 3:2.

2:2 - Dva uvodna poena uzeo je Francuz, potom je Novak Đoković odlično riternirao, a nakon toga i Lestjen greši na mreži za 30:30. Usledila je velika borba i duga razmena, a na kraju poen ide rivalu, koji ima gem loptu i koristi je.

Tanjug/AŠ

2:1 - Usledilo je nekoliko nekontrolisanih forhenda francuskog tenisera, a pritom i dobrih servisa Novaka, koji opet "nulom" stiže do gema.

1:1 - Lestjen na startu prvog servis gema uspeva da natera Đokovića na neiznuđenu grešku, ali istom merom vraća Novak u narednom poenu. Dobro Francuz čita Novakov izlazak na mrežu i dolazi do gema.

1:0 - Vrhunski početak Đokovića, odličan servis, bekhend paralela i sjajan drugi servis omogućili su mu da brzo dobije tri gem lopte, iskoristio je Srbin prvu.

03.51 - Novak Đoković odabrao je da meč počne svojim servisom

UOČI MEČA

Novak Đoković se nakon godinu dana i torture koju je proživeo pred prošlogodišnji Australijan open i deportacije, ponovo u Australiji.

Srbin je nastupio noćas u konkurenciji dublova, u paru sa Vasekom Pospišilom. Slavili su par Brkić-Eskobar.

Naredni protivnik mu je Francuz Konstantin Lestijen. Meč Srbina i Francuza drugi je na programu.

Novak će na teren nakon duela Danil Medvedev i Lorenco Sonego.

Novak Đoković je saznao i potencijalnog rivala ukoliko se plasira u drugo kolo, a to će biti još jedan Francuz, Kventin Halis koji je eliminisao domaćeg takmičara Džereda Tomspona sa 6:3, 6:4.

BONUS VIDEO: USPESI SRPSKOG SPORTA U 2022. Godina individualnih sportista

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!