NESTVARNI ĐOKOVIĆ U POLUFINALU: Srbin do ludila doveo Rubljova, fantastičan tenis u Torinu!

Novosti online

16. 11. 2022. u 15:20 >> 15:20

NOVAK Đoković je na Završnom turniru u Torinu upisao i drugu pobedu. Slavio je Novak 2:0 (6:4. 6:1) protiv Andreja Rubljova i na taj način se već sada plasirao u polufinale.

НЕСТВАРНИ ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ: Србин до лудила довео Рубљова, фантастичан тенис у Торину!

Tanjug/AP

Titanska borba viđena je u prvom setu. Nijedan od igrača nije odstupao od svoje igre. Pratili su ih odlični servisi za koje nisu imali odgovora. Đoković je ubacivao većinu prvih servisa, iz kojih je izvlačio maksimum, a sa druge strane, isto je činio i Rubljov.

Čuvali su svoj servis, tako je bilo do 10. gema. Novak Đoković vrebao je poput pantera grešku rivala i iskoristio je.

Rubljov je loše odigrao bekhend u igri na razliku, dao je Đokoviću set-loptu, nakon čega je pobesneo i tresnuo reket, a smireni Đoković već u narednom poenu neverovatnim riternom došao je do prvog seta.

Slično je nastavio Đoković i u drugom setu. Rubljov je na svoj servis pokazao da ne može da se nosi sa time kada Đoković napada, uveo je u razliku svoj servis, Đoković je imao brejk loptu, a nakon dosta muka odbranio se Rus, potom pogrešio i Đokoviću dao novi brejk.

Besan je potom na sebe bio, prigovarao je Andrej Rubljov sebi u bradu, a ceh grešaka platio je reket koji je razbio. Novak to koristi te "nulom" dolazi do gema koji potvrđuje brejk.

Prekinuo je Rubljov Novakovu seriju i upisao prvi gem na svoj servis u četvrtom gemu drugog seta.

Iskoristio je još jednom Đoković greške rivala i došao do novog brejka, a potom je servirao za pobedu i direktan plasman u polufinale, bio je siguran, te će protiv Danila Medvedeva u petak odigrati meč bez pritiska, drugi par biće Stefanos Cicipas i Rubljov.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ANDREJ RUBLjOV 6:4, 6:1

DRUGI SET 6:1

6:1 - Samo 67 minuta igre bilo je potrebno Đokoviću za dve meč-lopte. Koristi prvu!

5:1 - Dve brejk lopte imao je Đoković, pokušao je Rus kratkom pauzom da mu poremeti ritam, nije uspeo, novi brejk!

4:1 - Što bolje Đoković igra, a fantastičan je danas, to Rubljov više prigovara sam sebi i unosi nervozu u svoju igru, a Đoković to znalački koristi.

3:1 - Nestvarno riternira Đoković. Rubljev je uzeo uvodna dva poena u gemu, potom dva Novak, a na kraju je ipak Rubljov došao do gem-lopte, ali novo izjednačenje. Odličan je bio Srbin posle neverovatne dijagonale. Odoleo je na kraju Rubljov.

3:0 - Rubljov je besan ne sebe, imao je lak posao, pogrešio je, a novak koristi prvu od tri gem-lopte i dolazi do velike prednosti.

2:0 - Novi gem koji Đoković uvodi u dramu, brani se Rubljev, a Srbin napada i dolazi do nove brejk-lopte. Odbranio se Rus, pa potom još jednom napravio neshvatljivu grešku koju koristi Novak.

1:0 - Tek sada je Đoković na servis izgubio prvi poen, a rival je na servis Srbina vezao dva poena. Pritisnuo ga je potom Đoković, još jednom je bacio loptu daleko van terena, a potom i glasno uzviknuo razočaran tim potezom. Iskoristio je to Đoković, već u narednom poenu došao do asa i gem-lopte.

Tanjug/AP

PRVI SET 6:4

6:4 - Neverovatni riterni Đokovića, a vezao je dva poena na servis rivala, pokušao je da izvrši pritisak na rivala, ali je još jednom Rubljov nestvarno servirao. Konačno su odigrali dužu razmenu, a Rus je forhend poslao u mrežu. Pobesneo je Rubljov promašivši bekhend, dao je Đokoviću set-loptu, a potom tresnuo reket o zemlju, fantastičan ritern Đokovića.

5:4 - Neuhvatljivi su servisi Đokovića za Rusa, a dopunio je to Nole osmim as udarcem i novim gemom na svoj konto. Rubljov sada servira za ostanak u prvom setu.

4:4 - Au, kakav je pasing šot pogodio Rus, Novak je mogao samo da njegov potez pozdravi aplauzom. Ipak, Rubljov nastavlja sjajne servise, te je došao opet do tri gem-lopte, zaista zadivljujuće serviraju obojica. Tek je sada Rus napravio duplu servis grešku. Potom i neiznuđenu, vratio je vrhunsku loptu uprkos servisu od 215 km na čas. Od 40:0 došao je Novak do izjednačenja. Lepu je priliku propustio Novak da dođe do brejk lopte, kaznio je šestim asom Rubljov - 4:4.

4:3 - Nakon 19 minuta igre, ponovo vodi Đoković. Rivalu je dao samo jedan poen, a ponovo je upisao dva asa.

3:3 - Pokušao je da pritisne Đoković, došao je do 30:30, usledio je odgovor Rubljova koji je vezao dva poena, te sjajnim servisima osigurao novi gem.

3:2 - Peti, pa šesti as, neverovatni servisi pršte na obe strane, za sada gledamo rat servisa. Dobija novi gem Đoković "nulom".

2:2 - Do prvog asa došao je i Rubljov - 30:0, forhendom je smirio rivala Novak koji mu uzima prvi poen na servis, a potom je usledio novi as Rusa koji dobija novi gem.

2:1 - Samo jedan poen u dva gema dao je Đoković rivalu, a već je upisao četiri asa i zaista bez ikakvih problema došao je do novog gema.

1:1 - Istom merom odgovorio je Rubljov, dobio je tri uvodna poena, a potom je Novak poslao lopticu u mrežu.

1:0 - Odličan predznak pred početak prvog meča "crvene grupe". Novak Đoković će servirati prvi u meču. Silovito! Tako se može opisati prvi gem Đokovića. Služi ga servis, došao je do tri gem-lopte. Prvu nije iskoristio, poslao je lopticu Novak u aut - 40:15. Drugu jeste, i to drugim asom.

UOČI MEČA

Novak Đoković je u prvom kolu savladao Stefanosa Cicipasa 6:4, 7:6 (7:4), dok je Rubljov posle velike borbe bio bolji od zemljaka Danila Medvedeva 6:7 (7:9), 6:3, 7:6 (9:7).

Đoković i Rubljov odigrali su dva međusobna duela u karijeri. Srbin je prošle godine na Završnom turniru u Torinu savladao Rubljova 6:3, 6:2, a ruski teniser je ove godine u finalu Beograda nadigrao Đokovića 6:2, 6:7 (4:7), 6:0.

U drugom meču "crvene grupe" sutra od 21 sat sastaće se Cicipas i Medvedev. Plasman u polufinale izboriće po dva najbolje plasirana tenisera iz svake grupe.

Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZVEREV PONOVO POLUDEO: Evo šta je uradio nemački teniser