ĐOKOVIĆ OBARA REKORDE KAD GOD IZAĐE NA TEREN: Novak potvrdio dominaciju na tvrdim podlogama i u susretima protiv Top10 igrača

Novosti online

05. 11. 2022. u 21:22

NOVAK ĐOKOVIĆ je izborio još jedno masters finale, 56. u karijeri po čemu je rekorder.

ЂОКОВИЋ ОБАРА РЕКОРДЕ КАД ГОД ИЗАЂЕ НА ТЕРЕН: Новак потврдио доминацију на тврдим подлогама и у сусретима против Топ10 играча

FOTO: Tanjug/AP

Svaki put kad izađe na teren, Nole obori neki teniski rekord, a tako je bilo i ovog puta, kada je doduše samo popravio nekoliko svojih, ali se i približio Federeru u jednom od retkih rekorda koje još drži.

Đoković je potvrdio dominaciju u još jednoj statističkoj kategoriji - trijumfom nad petim igračem sveta stigao je do 234. pobede nad igračima iz Top10. Nole sada ima 11 ovakvih pobeda više od drugoplasiranog Federera, dok je daleko iza Nadal sa 185.

Bio je to 650. trijumf našeg asa na tvrdim podlogama, po čemu je drugoplasirani na večnoj listi iza Rodžera Federera, koji ima 776 pobeda na ovoj vrsti podloge. Samno još Giljermo Viljas ima više pobeda na nekoj podlozi. Reč je o šljaci, ali rekorder nije Rafael Nadal, kako bi verovatno većina treniskih fanova pomislila, nego legendarni Argentinac Giljermo Viljas sa 681.

Takođe, Novaku je ovo bila 13. uzastopna pobeda na ATP turneji, a 30. u poslednja 32 meča.

Zanimljivo je da je Cicipas četvrtfinalnom pobedom nad Polom postao prvi teniser ove godine koji je ostvario 60 ili više pobeda, a verovatno će ostati i jedini pošto je Karlos Alkaraz koji je do sada skupio 57 završio sezonu, a jedino još Ože-Alijasim ima teoretske šanse, ali su mu za to potrebne četiri pobede na Završnom turniru.

Novak je i ovde neprikosnoven, pošto je je jedini aktivni igrač koji ima deset ili više sezona sa 60 i više pobeda.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

 

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati