AMERIKANKA IZNENADILA DOMAĆE NAVIJAČE: Pobede Švjontekove i Garsije u VTA finalu

Tanjug

02. 11. 2022. u 09:54

POLjSKA teniserka Iga Švjontek pobedila je noćas Ruskinju Dariju Kasatkinu 6:2, 6:3 u meču prvog kola grupe "Trejsi Ostin" u VTA finalu, koje se igra u američkom Fort Vortu.

АМЕРИКАНКА ИЗНЕНАДИЛА ДОМАЋЕ НАВИЈАЧЕ: Победе Швјонтекове и Гарсије у ВТА финалу

FOTO: Tanjug

Meč je trajao 83 minuta. Švjontekova, koja je najbolja teniserka sveta, prepustila je u prvom setu svojoj rivalki samo dva gema. Poljakinja je u drugom setu povela 4:1, a onda je mirno meč privela kraju.

Francuskinja Karolin Garsija savladala je Amerikanku Koko Gof. Meč je trajao 80 minuta. Gof je napravila brejk na startu prvog seta, a Francuskinja je uzvratila ribrejkom.

Igralo se potom gem za gem, a onda je Garsija u desetom gemu napravila novi brejk i povela 1:0 u setovima. Francuskinja je povela 3:1 u drugom setu, Gof je uzvratila ribrejkom. U šestom gemu viđen je novi brejk Garsije, koja je potom zasluženo stigla do pobede.

U noći između srede i četvrtka biće odigrani mečevi drugog kola u grupi "Nensi Riči", a sastaće se Uns Džabir iz Tunisa i Amerikanka Džesika Pegula, kao i Grkinja Marija Sakari i Beloruskinja Arina Sabalenka.

VTA finale u Fort Vort igra se za nagradni fond od pet miliona dolara.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a