ĐOKOVIĆ I NESVAKIDAŠNJI INTERVJU U PARIZU: Sanjam finale sa Federerom iz 2019. godine

Goran ČVOROVIĆ

01. 11. 2022. u 10:00

NOVAK ĐOKOVIĆ je šestostruki osvajač mastersa u Parizu i najveća zvezda ovogodišnjeg turnira, koji će početi današnjim duelom (ne pre 15.30) sa Maksimom Kresijem (SAD), koji je sa 6:3, 6:3 savladao Dijega Švarcmana (Argentina).

ЂОКОВИЋ И НЕСВАКИДАШЊИ ИНТЕРВЈУ У ПАРИЗУ: Сањам финале са Федерером из 2019. године

FOTO: EPA

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Donedavno prvi reket sveta, a trenutno sedmi na ATP listi, privlači i najviše pažnje od dolaska u Grad svetlosti u subotu, a priliku da sa srpskim asom uradi razgovor za "RMC sport" nije propustila ni Francuskinja Marion Bartoli.

Na pitanje kako se osećao posle osvajanja sedmog Vimbldona i 21. grend slem titule, naš as je rekao:

- Iz različitih razloga, osvajanje Vimbldona došlo je u veoma važnom trenutku u mojoj karijeri. Bio je to turnir mojih snova. Posle njega sam našao svoju mentalnu ravnotežu. Ova godina je bila psihički veoma naporna, suočio sam se sa mnogim poteškoćama van terena. To je uticalo na moj tenis. Posle Vimbldona osećao sam se mnogo bolje. Našao sam nivo koji sam tražio. Nivo je bio veoma visok na poslednja dva turnira na kojima sam igrao, u Tel Avivu i Astani.

Uprkos 90 osvojenih titula, Novak je i dalje motivisan da svakodnevno mnogo radi.

- Morate mnogo da se žrtvujete i da budete potpuno posvećeni svom sportu da biste održali ovaj nivo. Život tenisera nije lak jer si uvek u avionu, hotelima, nikad kod kuće. Zbog dece je još teže. Kao i svi, postoje dani kada se ne osećam mnogo motivisano sa reketom u ruci, oko ideje da uložim maksimalni napor. Ali, svakoga dana tražim inspiraciju, način da poboljšam igru, to je ono što me i dalje gura da ponovo igram na profesionalnom nivou posle 20 godina. Imam i tu ambiciju da osvojim najveće titule i obeležim istoriju našeg sporta. Srećan sam i počastvovan što sam u poziciji da obeležim istoriju našeg sporta u ovo posebno vreme, to je možda i najveća motivacija - kaže Nole.

Marion je podsetila Novaka da u Torinu može da izjednači rekord Rodžera Federera po broju završnih mastersa (šest).

- To je jedna od mojih najvećih ambicija, ali tek za dve nedelje. Trenutno sam ovde u "Bersiju". Ovo je jedan od najvećih turnira na ATP turu. Imam puno poštovanja prema njemu i mnogo pozitivnih osećanja kada se vratim ovde. Osećam se samouvereno. Trenutno ne mogu previše da razmišljam o Torinu. Sklon sam tome da ostanem fokusiran na sadašnji trenutak. To je za mene važno.

Odgovorio je Novak i na pitanje koje ga je finale najviše potrošilo:

- Fizički finale protiv Nadala 2012. na Australijan openu, a mentalno protiv Federera na Vimbldonu 2019, dva finala koja su veoma posebna, ali iz različitih razloga.

Priznao je Đoković i da sanja te mečeve...

- Posebno ovo finale protiv Rodžera na Vimbldonu, sa one dve meč-lopte koje sam spasao. Bilo je 40-15. Sećam se da sam očekivao njegov spoljni servis, a on je servirao na T-liniju. Mislio sam da je gotovo, ali bio je nec. Nekada je potrebno malo sreće.

BONUS - Najaktuelniji video snimci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)