HITNO SAOPŠTENJE KARLOSA ALKARAZA: Svetski teniski "broj 1" uplašio svoje navijače

Novosti online

31. 10. 2022. u 19:30

​NOVAK Đoković će, voljom žreba, moći da protiv najbolje rangiranog tenisera sveta da igra na mastersu u Parizu tek u finalu, a Karlos Alkaraz je skoro čitav dan držao u neizvesnosti svoje navijače - da li će uopšte nastupati na pomenutom ATP nadmetanju.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ КАРЛОСА АЛКАРАЗА: Светски тениски број 1 уплашио своје навијаче

FOTO: AP

Kasno sinoć u španskim medijima se pojavila, tada nepotvrđena informacija, da 19-godišnjak koji je vodeći na svetskom rangiranju ima problem sa bolovima u nozi.

U ponedeljak ujutro su te vesti dopunjene detaljima koji su glasili ovako: "Karlos Alkazar je zatražio medicinska testiranja kako bi se videlo šta je razlog za bolove koje je osetio još u subotnjem takmičarskom nastupu u Švajcarskoj".

Prema pisanju "Asa", vodeći teniser sveta tada nije bio zabrinu, ali je "počeo da oseća konstantan bol kada je stigao u Pariz".

On je, posle medicinskih provera, a i usled činjenice da će prvi meč igrati tek u sredu, odlučio da na mastersu u prestonici Francuske ipak nastupi.

U ponedeljak uveče se ovako obratio javnosti:

- Imao sam probleme (s kolenom). Svaki igrač ih ima pred kraj sezone. Srećom, nije ništa strašno - utešio je osvajač Ju-Es opena svoje pristalice.

On bi do kraja 2022. trebalo da nastpi na tri turnira, u Parizu, zatim u Torinu na završnom mastersu i potom u Dejvis kupu.

Karlos Alkaraz je ove sezone odigrao već 67 mečeva, a dobio je 55 njih.

Prvi pariski rival će mu biti Jošihito Nišioka, koji je sa 2:0 pobedio Aslana Karaceva.

Kad i s kim igra Novak Đoković?

Podsetimo, umesto očekivanog suparnika, Nole će odmeriti snage sa Amerikancem Maksimom Kresijem, koji je priredio iznenađenje u "gradu svetlosti.

Novak Đoković, dosad još nije igrao sa Kresijem, koji je trenutno 34. na ATP listi, a danas je postalo poznato i kada će njih dvojica izaći na teren.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest