SKANDAL ZA SKANDALOM: Srpsko-hrvatski duel prekinut iz neverovatnog razloga na turniru o kome, zbog bruke, danas priča ceo svet (VIDEO)

Novosti online

19. 10. 2022. u 22:07

NOVAK Đoković je obično najveća i najvažnija teniska vest koja stiže iz Srbije, ali danas je morao da tu poziciju "ustupi" jednom zemljaku koji se, ni kriv ni dužan, našao u žiži interesovanja javnosti koja prati "beli sport".

СКАНДАЛ ЗА СКАНДАЛОМ: Српско-хрватски дуел прекинут из невероватног разлога на турниру о коме, због бруке, данас прича цео свет (ВИДЕО)

Twitter / JoseMorgado

Ove srede je Laslo Đere, reprezentativac Srbije, trebalo da (konačno) odigra meč prvog kola ATP turnira u Napulju. "Konačno" jer se samo na grend slem turnirima čeka sreda da bi se neko našao na terenu prvi put, ali..

Ono što se dešava na nadmetanju zbog kog se na društvenim mrežama često može sresti "ATP Napoli" u ova tri dana, posebna je priča.

Prvo da se završi onaj njen započeti deo koji se tiče našeg reprezentativca.

Đere se jeste sastao sa Hrvatom Bornom Gojom, dobio prvi set sa 6:4, u drugom je bilo 5:5 posle nešto bolje igre kvalifikanta (inače 184. igrača sveta; Đere je 78. ali je morao da spasava tri set lopte) a onda je njihov meč prekinut.

Razlog je bio - "stanje terena".

Naime, već treći dan se dešava da se večernji mečevi u Napulju ne privode kraju tada, već dan kasnije, jer su igrališta uveče - previše vlažna?!

Zbog toga su organizatori poručili da je "rizično nastavljati igru", te se tako ni u sredu nije saznalo ko će biti rival Lorenca Musetija u drugom kolu.

Ali, to nije sve.

U sredu su završena samo tri meča na ovom ATP turniru iz serije 250. Prekinut je, pored susreta Đere - Gojo još i duel Fučovič - Žang. Međutim, ni to nije sve.

Skandal se desio juče i sa kolumbijskim teniserom Nikolasom Barijentesom koji je objavio na društvenim mrežama da je zgrožen organizacijom turnira. Razlog? Izbačen je iz hotela, a da nije imao predstavu da ga to čeka po povratku sa meča.

Naveo je, naime, da se vratio u hotel u pet popodne, a onda je video da su njegove i stvari njegove supruge nekako na brzinu spakovane i izbačene (ispred sobe). Tada je 35-godišnji teniser pogledao mejl u kome su ga organizatori, i to usred dubl meča koji je igrao, obavestili da "hitno mora da da se prebaci u drugi hotel".

Barijentos je kritikovao i loš transport koji je organizovan za tenisere i pozvao ATP da "preduzme akciju" jer "ne želi da drugi igrači dođu u ovakve situacije, naročito jer se incidenti ponavljaju kada je u pitanju isti ovaj organizator".

A gde je tek takmičarski tenis...

- Igra je opet prerano okončana danas u Napulju, baš kao i juče, jer su tereni uveče previše klizavi. Četiri meča prvog kola tek treba da se završe. A sutra je trebalo da okonča drugo kolo - konstatovao je portugalski novinar Hoze Morgado.

BONUS VIDEO Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!