USLOV ZA RAZGOVOR - SPORTSKA TEMA?! Putin i Bajden će pričati ako ruski predsednik pristane na ultimatum američkog

Novosti online

19. 10. 2022. u 15:44

NA predstojećem samitu G20 u Indoneziji moglo bi da dođe do prvog susreta predsednika Sjedinjenih Američkih Država i Ruske Federcije od izbijanja rata u Ukrajini, ali zahtev koji ima Džozef Bajeden tim povodom nije baš interesantan Vladimiru Putinu.

УСЛОВ ЗА РАЗГОВОР - СПОРТСКА ТЕМА?! Путин и Бајден ће причати ако руски председник пристане на ултиматум америчког

Foto: EPA

Tako bar svedoči Putinov savetnik za međunarodna pitanja Jurij Ušakov.


Ušakov (75) je bio ruski ambasador u SAD od 1998. do 2008, a od 2012. radi na pomenutoj poziciji savetnika.


Upravo on je upitan kakav je stav Vladimira Putina o prošlonedeljnoj izjavi Džozefa Bajdena da će "razmisliti o sastanku s predsednikom Rusije samo ako je on (Putin) spreman da priča o oslobađanju američke košarkašice Britni Grajner na slobodu".

Ova zvezda VNBA nedavno je osuđena na devet godina zatvora zbog pokušaja da u Rusiju unese nedozvoljene supstance, ali izgleda da joj u pomoć neće stići "konjica" kojoj se nadala.

Jer, kako Ušakov tvrdi, Putinovoj administraciji uopšte nije prioritet da se sada priča o Grajnerovoj.

- Znate, on (Bajden) insistira na potrebi da se ona (Grajnerova) vrati kući, ali to nije glavna stvar koja nas brane - prenosi ruski "RT" reči Jurija Ušakova, dodajući da je "Džo Bajden više fokusiran na predstojeće izbore" (te otuda i važnost oslobađanja sportske zvezde iz ruskog zatvora, koje bi američkom predsedniku i aktuelnoj vlasti donekle podiglo rejting).

Podsetimo, Grajnerova je zadržana na moskovskom aerodromu Šeremetjevo u februaru 2022. jer je u prtljagu imala i bočice sa tečnostima za pušenje, a među njima se našlo i ulje hašiša, što je strogo kažnjivo po ruskim zakonima.

Iako se ona na sudu pravdala da je slučajno ponela sporno ulje "znajući da je zabranjeno u Rusiji, ali se omaklo, pa je stavila u prtljag", u nedavno okončanom procesu osuđena je na devet godina zatvora i milion rublji novčane kazne, što je malo preko 16.500 evra.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati