ELIMINISAO NAJBOLJEG NA SVETU PA ISPAO OD 66! Gofan će dugo pamtiti turnir u Astani

Novosti online

05. 10. 2022. u 14:22

SAMO dan nakon što je zapanjio teniski svet pobedom nad prvoplasiranim sa ATP liste, David Gofan je doživeo poraz na turniru u Astani.

ЕЛИМИНИСАО НАЈБОЉЕГ НА СВЕТУ ПА ИСПАО ОД 66! Гофан ће дуго памтити турнир у Астани

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA ↑ collapse

Neverovatnih nekoliko dana u Kazahstanu imao je belgijski teniser, nekada sedmi igrač sveta, danas 66.

Prvo je u kvalifikacijama poražen od 152. igrača sveta Luke Nardija, a onda je saznao da će se ipak pojaviti u glavnom žrebu, kao srećni gubitnik. Onda je saznao da i nije baš imao sreće u tom žrebu jer je za protivnika u prvom kolu dobio Karlosa Alkaraza.

I ranije je imao običaj da pobeđuje prvog tenisera sa ATP liste kada on dolazi iz Španije, pošto protiv Nadala ima dve pobede, obe kada je Rafa bio broj jedan, pa zagriženi teniski fanovi i nisu bili preterano iznenađeni kada je preslišao najmlađeg broja jedan u istoriji, koji je, sada je to valjda jasno i najneobjektivnijim ljubiteljima tenisa, ipak uzurpirao poziciju broj jedan, a zna se kome je ona oduzeta voljom moćnika.

Ipak, radost posle pobede nije dugo trajala jer je Gofan danas pretrpeo poraz od Francuza Adrijana Manarina i to u tri seta - 3:6, 6:1, 7:5.

Manarino je do drugog kola stigao preko Stena Vavrinke, a u četvrtfinalu ga čeka Andrej Rubljov koji je posle našeg Đerea eliminisao i drugog kvalifikanta - Ženga iz Kine, iznenađujućeg pobednika u meču prvog kola protiv Aslana Karaceva.

Ovo su sve parovi iz gornjeg dela žreba, u donjem se nalazi Novak Đoković koji danas igra svoj meč prvog kola protiv Kristijana Garina. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca