ĐOKOVIĆ JE NE-STVA-RAN! Srbin nokautirao Hrvata u finalu i poslao strašnu poruku konkurentima

Novosti online

02. 10. 2022. u 19:13 >> 19:15

U FINALU ATP turnira u Tel Avivu Novak Đoković igrao je protiv Marina Čilića. Srbin je slavio 2:0 u setovima i tako osvojio prvi trofej još od Vimbldona, a 89. u karijeri.

ЂОКОВИЋ ЈЕ НЕ-СТВА-РАН! Србин нокаутирао Хрвата у финалу и послао страшну поруку конкурентима

FOTO: Tanjug/AP

Marin Čilić, igrač koga krasi vrhunski servis i večeras je pokušao da nametne ritam, ali je Novak Đoković odlično čitao njegove pokušaje, nije Hrvatu pomoglo ni to što Srbin nije od finala Vimbldona igrao takmičarski meč, Đoković je bio nezaustavljiv.

Čuvali su obojica prvi servis sve do četvrtog gema kada je Đoković napravio brejk.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fchristophclarey%2Fstatus%2F1576625404260978689&widget=Tweet

Na 5:3 servirao je  Đoković. Dao je sve od sebe Čilić da napravi brejk, a potom je sa dva odlična as udarca srpski teniser poveo 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta Đoković je, osokoljen briljantnom igrom u prvom setu, došao do dve brejk lopte, iskoristio je prvu.

FOTO: Tanjug/AP

Na dobar način došao je do brejka, ali ga je na još bolji potvrdio. Đoković je rivalu podario "nulu" i tako došao do 2:0.

Pogađao je Đoković linije, a na to Čilić nije imao odgovor. Novak u nastavku drugog seta nije srljao, čuvao je stečeni brejk i na kraju slavio 6:4 u drugom setu.

Srpski igrač u nastavku je čuvao dobijeni brejk, te je rutinski Novak upisao pobedu i došao do prvog trofeja od 10. jula kada je podigao pehar na Vimbldonu u meču protiv Nika Kirjosa.

ĐOKOVIĆ - ČILIĆ 6:3, 6:4

DRUGI SET 5:3

6:4 - Veče Novaka Đokovića. Tako se jednostavno može opisati duel. U odlučujućem gemu Nole je odigrao paralelu koja je i Čilića naterala na aplauz. Potom je izašao na mrežu, loše je HRvat procenio let lopteice i nakon jednog časa i 44 minnuta Đoković je slavio u finalu.

5:4 - Riternirao je dobro Đoković, ali nije imao snage za snažne udarce Čilića koji je došao do dve gem lopte. Trinaestim asom preživeo je Marin još jedan gem, a u narednom Novak servira za trofej.

FOTO: Tanjug/AP

5:3 - Novak je još jednom dobro odigrao na servis, a rival je bio stegnut pri riternu. Đoković je došao do dve gem lopte, iskoristio je prvu.

4:3 - Sada je Čilić odgovorio dobrim servisom i upisao još jedan gem.

4:2 - Delovalo je da će Đoković biti u problemu. Rival je imao 30:0, a potom i brejk loptu. Novi as kada je najpotrebnije Đokoviću je doneo izjednačenje i potom gem loptu, a još jednom je veliku ulogu u dobijanju gema imao odličan servis.

3:2  - Želeo je Đoković još jednom da dođe do brejka, došao je do izjednačenja, ali mu je dupli brejk izmakao, odbranio se Čilić od naleta motivisanog Novaka.

FOTO: Tanjug/AP

3:1 - Usledio je tvrd gem sa dugim razmenama na obe strane. Na 30:30 ponovo je Đokoviću saveznik bio servis, te je od 0:30 došao do gema Srbin.

2:1 - Sa tri asa u gemu uspeva Marin Čilić da upiše prvi gem na svoj konto u drugom setu.

2:0 - Novak je na maestralan način potvrdio brejk. Rivalu je podario "nulu", a Čilić je vidno iznerviran u ovim trenucima.

1:0 - Osokoljen odličnom igrom u prvom setu Đoković je na isti način nastavio. U drugom setu je odmah na startu Đoković dobio dve brejk lopte. Iskoristio je odmah prvu.

FOTO: Tanjug/AP

PRVI SET 6:3

PROČITAJTE JOŠ: "MAGIJA!" Novak Đoković protiv Marina Čilića u finalu Tel Aviva izvodio poteze za pamćenje (VIDEO)

6:3 - Poveo je Nole 30:0, odgovorio je istom merom Hrvat, a potom, u bitnom trenutku usledio je odličan servis Đokovića, a nakon toga i odlična odbrana Marina koji dolazi do izjednačenja. Dva as udarca dala su Novaku prednost od 1:0 u setovima.

5:3 - Servirao je Čilić novim loptama, to mu je očigledno prijalo. Imao je tri gem lopti, a samo prvu uspeo je da spasi Novak.

5:2 - Pritisak je sada na Čiliću koji će servirati za ostanak u prvom setu. Pokušao je rival da pritisne Đokovića, ali je na kraju Srbin rutinski došao do novog gema

FOTO: Tanjug/AP

4:2 - Odgovorio je Hrvat na svoj servis.

4:1 - Odmah u narednom gemu opuštenije je delovao Đoković. To mu je donelo tri gem lopte. Iskoristio je prvu.

3:1 - Zanimljivo je da se Čilić muči sa drugim servisom, izgubio je svih pet poena do sada, a Đoković to koristi da dođe do dve brejk lopte. Prvu ne koristi Đoković. Drugu je iskoristio. Prvo je vrh mreže pomogao Hrvatu, a potom i Noletu.

2:1 - Dva uvodna poena gema dobio je Đoković, usledio je odgovor Hrvata. Nakon toga publika je oduševljeno gledala drugi as Đokovića koji je potom dobio gem loptu i divnim forhendom dolazi do novog vođstva. 

1:1 - Dva uvodna poena dobio je Đoković, usledio je poena Hrvata nakon duže razmene i potom as. No, do prve brejk lopte u narednom poenu došao je Novak Đoković. Odbranio se Čilić uprkos tome što mu je Novak pročitao servis.  Tri puta imao je Đoković brejk loptu, fantastične i duge razmene gledamo. Ni dve duple servis greške nisu pomogle Srbinu, izjednačenje.

FOTO: Tanjug/AP

1:0 - Prvi je na servisu i u finalu bio Novak Đoković, baš kao i u prethodnom meču. Mučio se Nole sa servisom, napravio je duplu grešku, a imao je i problema sa izbačajem lopte, nije ubacio prva tri prva servisa. Pribrao se potom i servis vinerom došao do 30:30. Vezao je još dva jaka i sigurna servisa za uvodni gem. 

UOČI MEČA:

Najteža prepreka je pred Novakom Đokovićem u Tel Avivu, duel protiv starog znanca Marina Čilića. Srbin i Hrvat poznaju se preko 20 godina, među njima nema nepoznanica, odigrali su do sada 20 mečeva, Đoković je slavio čak 18 puta. U finalima je 1:1, Novak ga je dobio 2009. u finalu turnira u Pekingu, a 2018. u Kvinsu slavio je Čilić.

Zanimljivo je i da Novak Đoković trenutno ima impresivan niz od 14 pobeda u nizu nad hrvatskim teniserom, a poslednji put savladao ga je prošle godine na finalnom turniru Dejvis kupa u Španiji.

Novak je u polufinalu nadigrao je Rusa Romana Safijulina sa 2:0 po setovima 6:1, 7:6 (7:3) i plasirao se u finale turnira u Tel Avivu.  Čilić je bio bolji od Lestijena - 2:0 (7:5, 6:3).

Srpski as je 15. u ATP trci, ali je zbog osvojenog Vimbldona u poziciji da učestvuje na završnom turniru. Jedini uslov je da ne bude izvan 20. mesta na ovoj listi.

REČ NOVAKA ĐOKOVIĆA PRED MEČ

- Bilo je puno emocija, sa vama gledaocima, neke su bile dobre, neke ne baš. Ne možete uvek biti perfektno mirni, posebno sa srpskim mentalitetom, ponekad poludim na terenu, nekada mi pomogne, razbudi me, nekada ne, ljudsko sam biće kao i svi vi, nosim se sa emocijama svakodnevno. Najvažnije je da na terenu date sve od sebe, vrlo sam srećan što uspevam sa vama da podelim tu energiju, hvala svima na podršci.  

REČ MARINA ČILIĆA PRED MEČ

- Uvek je veliki izazov igrati protiv Novaka Đokovića. Bez obzira na turnir na kome igramo. On uvek daje najbolje od sebe. Prvi put smo igrali 2007. ili 2008. godine. Znamo se od kada smo imali 14 godina. Čeka nas još jedan sjajan meč i prilika da uđemo u pravu formu za ostatak sezone, rekao je Čilić.

BONUS VIDEO: Đoković, trening sa Kecmanovićem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)