NI ĐOKOVIĆ NI NADAL: Ovo niko nije očekivao, Federer otkrio koji poraz mu je najteže pao u karijeri

Novosti online

21. 09. 2022. u 10:08

ŠVAJCARSKI teniser Rodžer Federer ovog vikenda završava briljantnu karijeru i to igrajući za Tim Evrope na Lejver kupu, pored svojih najvećih rivala Đokovića, Nadala i Marija.

НИ ЂОКОВИЋ НИ НАДАЛ: Ово нико није очекивао, Федерер открио који пораз му је најтеже пао у каријери

FOTO: EPA

Kraj karijere je vreme za svođenje računa, pa je tak i Federer otkrio koji poraz mu je najteže pao u karijeri. Iako bi većina teniskih fanova pomislila da je to neki od mečeva protiv Rafe ili Noleta, recimo finale Vimbldona 2019. ili Ju-Es open 2011, Švajcarac je dao sasvim neočekivan odgovor:

- Poslednji set protiv Hurkača bio je najteži trenutak u mojoj karijeri. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim kolenom - rekao je Federer za Radio-televiziju Švedske.

Federer je od Hurkača poražen u četvrtfinalu Vimbldona 2021, a u poslednjem setu nije osvojio ni gem - 6:3, 7:6, 6:0.


Švajcarski teniser je rekao da su njegova deca plakala kada je objavio da će završiti tenisku karijeru.

- Poslednjih nekoliko godina verovatno su bili teži mojoj supruzi Mirki nego meni. Nije uživala više da me gleda kako igram, uz sve povrede. Mislim da je za nju ovo olakšanje. Kada je reč o deci, bili su tužni. Troje od njih četvoro je plakalo. Međutim, uvek su mi govorili: Prestani da igraš tenis, želimo na skijanje s tobom - zaključio je 41-godišnji Švajcarac.

Brojni teniski stručnjaci smatraju da je Federer jedan od najboljih tenisera u istoriji.

Osvojio je 103 trofeja u singlu, a od toga 20 grend slem titula. Tokom karijere ostvario je 1.251 pobedu i pretrpeo 275 poraza. Federer je 310 nedelja bio prvi na ATP listi, od čega 237 uzastopnih nedelja, po čemu je rekorder.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!