OVO NIKAD NE BI URADILI ZA ĐOKOVIĆA! Real se odlučio na ovaj potez zbog penzionisanja Federera (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 09. 2022. u 19:06 >> 19:11

TENIS definitivno neće biti isti posle odluke Rodžera Federera da se penzioniše. Nije da se taj potez nije očekivao, biologija je učinila svoje, ali je Švajcarčeva objava iapk izazvala brojne i burne reakcije, ne samo teniskog, nego, ispostavlja se, i fudbalskog sveta.

ОВО НИКАД НЕ БИ УРАДИЛИ ЗА ЂОКОВИЋА! Реал се одлучио на овај потез због пензионисања Федерера (ФОТО/ВИДЕО)

Foto EPA

Poznato je da je Rafael Nadal, Federerov stari rival, ali za razliku od odnosa koji Švajcarac i Španac imaju sa našim Novakom Đokovićem i dobar prijatelj, veliki navijač madridskog Reala, pa onda ne čudi potez koji su povodom penzionisanja povukli čelnici blankosa.

O čemu je reč? 

Madridski gigant želi da na svom stadionu, legendarnom, odkora renoviranom Santjago Bernabeuu, bude domaćin teniskom okršaju između Rodžera i Rafe.

Taj meč bi, piše I-Es-Pi-En, sa tribina pratilo 80.000 gledalaca, a preko malih ekrana  nekoliko desetina, možda i stotina miliona ljudi.

Ovaj dvojac oduvek je bio u odličnim odnosima i izvan terena, a upravo je Nadal među prvima komentarisao Federerovu odluku da okonča briljantnu karijeru.

Nema sumnje da bi ovaj spektakl doneo veliku gledanost i širom sveta preko TV ekrana, a koliko bi koštala karta na samom stadionu još se ne zna, ali sigurno negde u rangu cifre koju su ljubitelji tenisa plaćali za karte za zvaničan oproštaj Rodžera Federera, Lejver kup u londonskoj O2 areni.

Ukupno, Federer i Nadal su odigrali 40 međusobnih dvoboja, a uspešniji je Španac koji je ostvario 24 pobede. Ipak, Rafa je ovoliku prednost stekao najviše zahvaljujući dominaciji na zemljanim terenima gde je izgubio samo dva puta u 16 okršaja.

Ljubitelji tenisa sećaju se njihove egyibicije iz maja 2007. kada su ukrstili rekete na terenu koji je na jednoj polovini bio napravljen od šljake, a na drugoj od trave.

Bilo je to posle dve godine njihove dominacije na ovim podlogama: Rafa je bio u seriji od 72 meča bez poraza na šljaci, a Rodžer je imao 48 uzastopnih pobeda na travi.

Mesto događaja bila je Palma de Majorka, na rodnom ostrvu španskog tenisera. Izgradnja terena trajala je 19 dana i koštala 1,63 miliona dolara. Na kraju, slavio je El Matador 7:5, 4:6, 7:6(10), iako je Rodžer prvi imao dve meč lopte.

Taj meč bio je specifičan i po tome što su igrači na svaka dva gema menjali patike kako bi đonove prilagodili podlozi na kojoj igraju. Obojica su u prvom setu koristila igranje na šljakastoj strani terena da brejknu protivnika, ali je to Rafi uspelo dva puta, a Rodžeru samo jednom. Svi ostali brejkovi na meču ostvareni su kada je igrač vraćao servis sa travnate podloge.

Pogledajte ceo ovaj meč:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!