KAD PROTIVNICI POSTANU SAIGRAČI - Federer: "Igranje pored Novaka, Rafe i Endija na oproštaju je ostvarenje sna" (FOTO)

Novosti online

21. 09. 2022. u 09:21

BLIŽI se poslednji radni dan Rodžera Federera. Legendarni Švajcarac potvrdio je da će se na Lejver kupu oprostiti od aktivnog igranja tenisa, iako je ranije najavljivao da će se to desiti u Bazelu. Tek po dolasu u London objasnio je zašto se predomislio.

КАД ПРОТИВНИЦИ ПОСТАНУ САИГРАЧИ - Федерер: Играње поред Новака, Рафе и Ендија на опроштају је остварење сна (ФОТО)

FOTO: AP

Iako raspored mečeva još nije poznat, Federer je potvrdio da će igrati samo u dublu. Razlog za to je upravo isti onaj zbog koga neće nastupiti u Bazelu - njegova kolena jednostavno nisu u stanju da podnesu teret igranja u singlu.

Švajcarac je priznao da mu je to bilo jasno još tokom poslednjeg meča koji je igrao, četvrtfinala Vimbldona protiv Huberta Hurkača. Tada je treći set izgubio s nulom.

- Poslednji set protiv Hurkača bio je najgori čas moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim kolenom - rekao je Švajcarac.

Rodžer će u Timu Evrope igrati pored tri svoja najveća rivala Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Endija Marija. On je izjavio da je mogao samo da sanja da će se od tenisa oprostiti igrajući pored takvih asova.

- Stvarno se radujem što će to biti na Lejver kupu, gde protivnici postaju saigrači - rekao je Federer i dodao da mu je posebno drago i zato što je on jedan od idejnih tvoraca Lejver kupa, zajedno sa svojim agentom Tonijem Godsikom.

Sistem takmičenja u Lejver kupu je takav da se svakog od tri dana igraju tri singla i jedan dubl. To znači da je moguće da Federer odigra po jedan meč u paru sa svakim od preostalih članova "Velike četvorke".

Tim Evropa je osvojio sva dosadašnja četiri izdanja, a Rodžer je učestvovao u svakom osim prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna