"UMREĆETE AKO NOVAK BUDE IGRAO NA JU-ES OPENU"! Đoković je i dalje tema broj jedan u SAD! Pritisak na američku vrhušku sve veći

Novosti online

26. 07. 2022. u 22:25

NEŠTO malo manje od mesec dana ostalo je do početka velikog grend slem turnira na Američkom kontinentu, a po svemu sudeći tamo neće biti Novaka Đokovića.

УМРЕЋЕТЕ АКО НОВАК БУДЕ ИГРАО НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ! Ђоковић је и даље тема број један у САД! Притисак на америчку врхушку све већи

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, najbolji srpski teniser neće moći da igra ni na mastersu u kanadskom Montrealu ako ne bude vakcinisan protiv virusa korona, preneo je sajt "Tenis vorld Italija" danas.

Prethodnih dana ime i prezime Novak Đoković, punilu su novinske stubce, o njemu se pričalo na najeminentnijim televizijskim kućama preko bare. Javne ličnosti, sportisti, zahtevali su da mu se odobri ulazak u zemlju i učešće na turniru u "velikoj jabuci". Pisala se i peticija koju je potpisalo preko 30 hiljada ljudi, apeli su stizali sa svih strana, ali izgleda da je sve uzalud...

FOTO: Tanjug/AP

Poslednji u nizu onih koji su se oglasili je Set Dilon, investitor, govornik, humorista, preduzetnik i izvršni direktor satiričnog njuz sajta “Babilon Bi”. On je na društvenim mrežama izneo mišljenje o situaciji u kojoj se našao srpski teniser.

- Vakcina će vas zaštititi od hiljada nevakcinisanih navijača, koji dolaze da gledaju Ju-Es open ove godine. Ali ako Đoković bude igrao, umrećete. Nauka- napisao je Dilon ironični citat.

Međutim, organizatori Ju-Es opena ne dele njegovo mišljenje i za sada nisu pokušali da od zdravstvenih autoriteta traže izuzeće za trostrukog šampiona njujorškog grend slema, iako je samo nevakcinisanim strancima zabranjen ulaz u SAD.

Voditelj i advokat Klej Travis, takođe smatra da su kovid restrikcije u ovom trenutku besmislene.

- Đoković je prošle godine igrao na Ju-Es openu bez kovid injekcije. Ali ove godine ne može? Iako znamo da je u ovom trenutku po onom što znamo ta injekcija besmislena i potencijalno štetna za sportiste- istakao je Trevis.

Podsetimo Novak je prošle godine plasiroa se u finale Otvorenog prvenstva Amerike, a u samoj završnici je poklekao je, pa je bolji od njega bio trenutno prvi na ATP listi, Danila Medvedeva.

Na taj način on je propustio da kompletira takozvani "kalendarski slem", odnosno objedini sva četiri grend slema u jednoj godini.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere