RIBAKINA POKORILA LONDON: Devojka iz Moskve posle preokreta stigla do prve grend slem titule u karijeri

Č. V.

09. 07. 2022. u 16:57

VIMBLDON u konkurenciji teniserki je završen. Do trofeja je došla Elena Ribakina koja je u finalu pobedila Tunižanku Ons Žaber sa 3:6, 6:2, 6:2.

РИБАКИНА ПОКОРИЛА ЛОНДОН: Девојка из Москве после преокрета стигла до прве гренд слем титуле у каријери

FOTO: Tanjug/AP

I za jednu i za drugu je ovo prvo grend slem finale, a Lonodn je uspela da pokori Kazahstanka (23. na VTA listi) koja je rođena u Moskvi.

Nije dobro počelo za nju, pošto je druga teniserka sveta odlično odigrala prvi set, ali to nije pokolebalo 23-godišnjakinju koja je ozbiljno podigla nivo igre u nastavku duela.

Ribakina je počela mnogo bolje da servira i to se odrazilo na rezultat. Odigrala je fantastično drugi deo meča u kojem je dva puta rivalki oduzela servis.

Ons Žaber/FOTO: Tanjug/AP

Kazahstanka je nastavila da dominira i u odlučujućem delu meča. Odmah je napravila brejk, potom u šestom gemu spasila tri prilike da rivalka vrati izgubljeno. Nakon toga je još jednom Tunižanki oduzela servis i onda uspešno okončala ovo finale koje je trajalo jedan sat i 50 minuta.

Inače, kao što je napisano Ribakina je rođena u Moskvi, ali se odlučila da nastupa pod zastavom Kazahstana. Rusima je bilo zabranjeno da igraju na Vimbldonu, a na kraju je devojka koja je rođena u toj zemlji podigla trofej.

Ovo je bila uvertira za ono što sledi, a to je muško finale koje je na programu u nedelju od 15 sati, a sastaju se Novak Đoković i Nik Kirjos.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde