ĐOKOVIĆ TRI KORAKA DO KRUNE: Novak danas protiv Italijana Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona

Đ. SAMOILOVIĆ

05. 07. 2022. u 10:01

ČETIRI meča, dva prepuštena seta i opšti utisak - brod kojim plovi Novak Đoković na Vimbldonu zasada jezdi po kursu čija je krajnja destinacija na mapi obeležena peharom sa ananasom na vrhu. "Mini kriza" u poslednjem meču sa Timom van Rajthovenom je veoma brzo prebrođena, Novak je u poslednja dva seta delovao poprilično ubedljivo i raspoloženo za igru.

ЂОКОВИЋ ТРИ КОРАКА ДО КРУНЕ: Новак данас против Италијана Јаника Синера у четвртфиналу Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Sada je pred trećim teniserom sveta i najozbiljniji ispit u Londonu - meč sa Janikom Sinerom, koji je u duelu nadolazećih zvezda dobio Karlosa Alkaraza. Novak je sa Italijanom odigrao samo jedan meč do sada, u prvom kolu prošlogodišnjeg izdanja turnira u Monte Karlu, i slavio bez većih problema.


Prvi od tri preostala koraka do sedme krune, četvrte uzastopne na Vimbldonu, biće verovatno teži od onog drugog, polufinalnog. Novaka tu očekuje bolji iz duela koji igraju Kameron Nori i David Gofin.

- Mogu samo da govorim u superlativima o Sineru, znamo da je veoma talentovan, već se ostvario kao vrhunski igrač. Gledao sam kako igra na mnogo različitih podloga, sazreo je mnogo i na velikoj sceni više ne oseća previše pritiska. Igra sa mnogo samopouzdanja i veruje da može da pobedi protiv bilo koga i to je veoma bitno za mladog igrača. I kao mlad je dobio mnogo mečeva protiv vrhunskih tenisera. U top 10 je na svetu - govorio je Novak na konferenciji posle meča.

Tema razgovora sa novinarima bile su i neke tradicionalne stvari na Vimbldonu. Jedna od njih je i nešto kasniji početak mečeva na Centralnom terenu. Često se baš zbog toga što kreću u 13.30 po tamošnjem vremenu desi da se poslednji okršaj nastavi u drugom danu. To je moglo da se desi i našem asu protiv Van Rajthovena da se nije ubrzao nakon izgubljenog drugog seta. Pošto u delu Londona gde se igra Vimbldon postoji ograničenje na održavanje sportskih manifestacija, koje kazuje da se do 23.00 po lokalnom vremenu mora sve završiti. Doduše, Đoković nije bio svestan toga kada je bez problema rešavao Holanđanina u "minut do 12".

- Svi znamo da je Vimbldon oduvek poštovao svoju tradiciju. Početak mečeva na Centralnom terenu i Terenu 1 nije menjan godinama, ali sada čujem da će možda pomeriti početke za nešto ranije, posebno na Central kortu. Ne vidim razlog što ne bi kretali ranije, da budem iskren, posebno sada kada imamo i intervjue na terenu, što pre nekoliko godina nije bio slučaj - dodao je naš as. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili