"BIO SAM BOLJI RANIJE" Đokovićev rival kao da je upisao poraz i pre nego što je meč počeo, Nole iskazao poštovanje prema protivniku

Novosti online

29. 06. 2022. u 12:00

NOVAK Đoković će u drugom kolu Vimbldona odmeriti snage sa Australijancem Tanasijem Kokinakisom, a taj meč možete pratiti uživo na portalu "Novosti".

БИО САМ БОЉИ РАНИЈЕ Ђоковићев ривал као да је уписао пораз и пре него што је меч почео, Ноле исказао поштовање према противнику

FOTO: AP

Naš šampion protiv bilo koga da igra, kao i uvek, pokazuje poštovanje prema protivniku.

- Što se tiče mog narednog meča protiv Kokinakisa, mogu da kažem da Tanasi igra dosta snažno, ima jak servis i forhend i to su njegova dva najjača oružja. Mislim da se nikada nismo sastali na ovim bržim podlogama, a prethodno smo igrali na šljaci Rolan Garosa – gde su potpuno drugačiji uslovi. Ipak, on može da bude veoma opasan protivnik – jer odlično servira, dobro se snalazi na voleju – i ove godine igra odličan tenis. Osvojio je turnir u Australiji, i moraću dobro da se spremim za naš naredni meč - rekao je Đoković o protivniku u drugom kolu.


Nema sumnje da je Nole favorit u ovom okršaju, ali 79. igrača planete krasi dobar servis i ukoliko naš as podesi ritern kako ume, problema oko prolaska u narednu rundu ne bi trebalo da bude.

Šestostruki šampion Đoković, koji juri 21. grend slem trofej u karijeri, pobedio je Kokinakisa u njihovom jedinom prethodnom susretu na Otvorenom prvenstvu Francuske 2015, a ovaj 26-godišnji Australijanac kaže da je tada bio spremniji nego što je sada.

- Mislim da sam bio spremniji kada smo igrali proši put, ali sam tad bio baš mlad. Sada igramo na potpuno drugačijoj podlozi. Pokušaću da se zabavim, udaraću lopticu slobodno i igrati svoju igru. On je zid od cigala, tako da je teško pobediti ga. Sigurno neće pobediti sam sebe. Biće dosta zabavno - izjavio je Australijanac.

Kokinakis deluje kao da se predao pre nego što je meč i počeo.

- Novak se razlikuje po tome što se neverovatno dobro kreće na travi. To je za mene najveći izazov. Deluje kao da lako kliza i da može da dohvati loptice u odbrani koje skoro niko ne može. Moraću da odigram četiri-pet udaraca koji bi uobičajeno bili vineri, samo kako bih imao šanse da osvojim poen protiv njega - objasnio je 26-godišnjak.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)