SKANDAL-MAJSTOR UZDRMAO VIMBLDON: Nik Kirjos terao sudiju kući, nazivao je cinkarošem, a nije poštedeo ni publiku

Novosti online

28. 06. 2022. u 17:10

NIK Kirjos ne ume da "drži jezik za zubima" kada igra teniske mečeve, a ovogodišnji Vimbldon je još jedan dokaz za to.

СКАНДАЛ-МАЈСТОР УЗДРМАО ВИМБЛДОН: Ник Кирјос терао судију кући, називао је цинкарошем, а није поштедео ни публику

FOTO: Tanjug/AP

Australijski teniser, poznat tokom karijere više po kritikovanju Novaka Đokovića nego nekim velikim uspesima (mada, istakao se u januaru 2022. kada je svim srcem stao uz Noleta kome je tada pretila, a potom se i ostvarila, deportacija iz Australije), priredio je sebi svojstven šou na najvećem turniru "belog sporta".


Igrao je meč prvog kola na trećem terenu "Sveengleskog kluba", protivnik mu je bio mladi Britanac Pol Džab, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, ali više od samog takmičarskog naboja, a meč je potrajao pet setova, publiku je zabavljao i šokirao Kirjos.


Samo 12 minuta mu je trebalo da počne da vređa jednu ženu, koja je radila kao linijski sudija na pomenutom meču.


Ona je prišla glavnom arbitru, Mariji Čičak iz Hrvatske i požalila se šta Kirjos priča, a iako se baš nije čulo šta je tačno otkrila, čulo se vrlo dobro da ju je Australijanac nazvao "cinkarošem".


- Da li je iko danas na ove tribine, na ovaj stadion došao da bi slušao šta ta žena ima da kaže? Ne. Zašto onda ona to radi (priča)? Niko nije došao da nju gleda kako nešto radi. Nijedna osoba. Razumete li me? Shvatam ja da vi, glavni sudijo, imate svoje pristalice, ali ona nema nikakve. Ona je cinkaroš! - poručio je Kirjos.


Na tome se nije  zaustavio. U meču kome je, nedugo zatim, i servirao pokretom reketom iza nogu, a i nezadovoljno slao loptice van terena (što je dovelo do opomene od strane Marije Čičak), otišao je i korak dalje kada mu je privremeno poništen "čist poen".


Naime, odservirao je as, koji je pomenuta gospođa, linijska sudija, proglasila za slanje loptice u aut. Iako je odlukom glavnog arbitra preinačena ta odluka, jer je Hrvatica dodelila poen australijskom teniseru, on se nije smirio.


Nik Kirjos je, naime, vrlo besan zbog ove situacije, nastavio da maltretira linijskog sudiju, poručivši joj "da se skloni s terena".


Zbog toga što ju je slao kući, a i činjenice da je počeo da preokreće rezultat protiv Džaba koji je osvojio prvi set, 40. teniser sveta je često morao da se bori sa zvižducima engleske publike. U jednom trenutku je od Marije Čičak zatražio da se neka osoba udalji s tribina, što je ona odbila. 


Na kraju, posle pet setova velike borbe, Australijanac je momka koji je 219. na ATP listi pobedio sa 3:6, 6:1, 7:5, 6:7(3), 7:5, pa će u drugom kolu igrati protiv Filipa Krajinovića ili Jiržija Lahecke iz Češke.

Podsetimo, Novak Đoković je danas saznao kada sledeći put izlazi na Centralni teren Vimbldona, ali taj njegov takmičarski nastup neće moći baš svi u Srbiji da gledaju. Igraće, podsetimo, protiv jednog od najboljih Kirjosovih drugova.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede