TRI NOSIOCA, JEDNA TITULA: Đoković jedini ima trofej od povlašćenih srpskih tenisera

Đ. SAMOILOVIĆ

21. 06. 2022. u 22:07

NA sajtu Vimbldona (od 27. juna do 10. jula) danas je i zvanično potvrđeno - Srbija će na žrebu za treći grend slem u sezoni imati trojicu nosilaca.

ТРИ НОСИОЦА, ЈЕДНА ТИТУЛА: Ђоковић једини има трофеј од повлашћених српских тенисера

FOTO: AP

Znalo se već od ranije da će to sigurno biti Novak Đoković i Miomir Kecmanović, ali njima se priključio i Filip Krajinović, koji je prošle nedelje stigao do finala Kvinsa, što mu je omogućilo napredak od čak 17 pozicija na ATP listi i skok na 31. mesto.

Od njih trojice u ovoj godini, samo je Novak, prvi nosilac na turniru, imao prilike da se raduje trofeju. I to jednom, onom namenjenom osvajaču Rima. Malo čudno, imajući u vidu Đokovićeve uspehe u prethodnim godinama, ali potpuno razumljivo ako se uzme u obzir šta je sve prošao od januara. Neslavan kraj priče u Australiji, muke po povratku na teren...

Činilo se da se Novak potpuno stabilizovao igrački nakon turnira u Večnom gradu, ali ne toliko da slomi Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa. Taj poraz od Rafe bio mu je peti u ovoj godini, dok je bilans pobeda trostruko veći (16), ali u London Novak i pored svega stiže kao prvi favorit. Nole i Nadal, inače, ne mogu da se sastanu pre finala, budući da su prva dva nosioca.

Što se tiče mladog Kecmanovića, otkako je zakoračio u profesionalce, ovo mu je najbolji odigran prvi deo godine. Osmina finala Australijan opena, pa četvrtfinala u Riju, Majamiju i Indijan Velsu, donela su mu najbolji plasman u karijeri - 30. mesto. Na nekim turnirima nije imao ni sreće sa žrebom, ali čini se da je pre svega saradnja sa trenerom Davidom Nalbandijanom pomogla Kecmanoviću da krene putem koji mu je predviđen od juniorskih dana. Trava mu je svakako draža od šljake, ali za bilo kakvu ozbiljniju prognozu Mišinih nastupa u Londonu treba sačekati petak i žreb.

Miomir Kecmanović/FOTO: M. Vukadinović

Kada je u pitanju Krajinović, kod njega za travu, važi isto što i kod Kecmanovića za šljaku. Ipak, impuls samopouzdanja koji je dobio u Kvinsu, mogao bi da ga pogura da prevaziđe pre svega sopstvena očekivanja na Vimbldonu.

Filip Krajinović/FOTO: AP

Finale tog turnira, ujedno mu je i najveći uspeh u sezoni, pošto je prethodno najdalje stigao do polufinala Marseja i upisao 16 pobeda uz 12 poraza.

Učinak u 2022.

NOVAK ĐOKOVIĆ 16-5

MIOMIR KECMANOVIĆ 23-15
FILIP KRAJINOVIĆ 16-12
LASLO ĐERE 12-13
DUŠAN LAJOVIĆ 7-6
* Odnos pobeda i poraza

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda