NOVAK TRPI NEPRAVDU, A SVET PONOVO "ŽMURI": Poražavajući rezultati peticije koja je pokrenuta...

V.M.P.

21. 06. 2022. u 22:16

VLADA Sjedinjenih Američkih Država je nedavno objavila nove smernice koje su na snazi ove zemlje, a tiču se KOVID 19 virusa. Iako su neka ograničenja ukinuta, druga, koja ne dozvoljavaju da srpski as Novak Đoković zaigra na US openu ostala su nepromenjena.

НОВАК ТРПИ НЕПРАВДУ, А СВЕТ ПОНОВО ЖМУРИ: Поражавајући резултати петиције која је покренута...

Tanjug/AP

Prema novom skupu propisa, međunarodni putnici više neće morati da podnose negativan izveštaj o testu da bi ušli u SAD. Međutim, nema promene u pravilima da stranci obavezno pokažu dokaz o vakcinaciji protiv virusa.


U prošlosti, Đoković je jasno stavio do znanja da neće primiti vakcinu, jer snažno podržao slobodu pojedinca da bira šta će uneti u svoje telo. Ovo ne ostavlja Srbinu drugu opciju osim da traži izuzeće. Ali organizatori US Opena, Teniska asocijacija Sjedinjenih Država, već su prošle nedelje izjavili da neće tražiti od vlade posebna izuzeća za nevakcinisane igrače.

Tanjug/AP

Ubrzo nakon toga, podršku Đokoviću dale su brojni kolege sportisti i navijači. Zapravo, grupa navijača je čak pokrenula peticiju da se Srbinu dozvoli da igra na tvrdoj grend slem podlozi Njujorka. Frapantan podatak je da činjenica, da je u trenutku objavljivanja ovog članka, na listi potpisa bilo samo 3300 ljudi, a bližimo se drugom danu od začeća ove akcije, koja je trebala da podigne tenisku planetu na noge.

Uzimajući u obzir da su u toku jučerašnjeg dana gotovo svi svetski mediji preneli vest o raspisivanju peticije, ovaj rezultat je zaista poražavajuć, sa mišlju da je "kralj belog sporta" globalna zvezda i uživa reputaciju jednog od najpoznatijih sportista koji hodaju zemljom.

Još jednom svet je okrenuo leđa srpskom asu kada je najteže, baš kao što se to mnogo puta u dugoj i bogatoj istoriji Novaka Đokovića i dešavalo. 

Ukoliko želite da potpišete peticiju do možete učiniti klikom na reč link.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Tenis Sandgren je nedavno rekao da je odluka Amerike smešna, jer on kao nevakcinisan teniser ima pravo nastupa, dok je Đokoviću to pravo uskraćeno.

Inače, Đokoviću je tokom sezone na šljaci zabranjeno putovanje u Ameriku, te je propustio masters u Majamiju i Indijan Velsu.


Takođe je zbog nevakcinisanog statusa već propustio ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Australije, gde je bio branilac titule. Nakon pobede na rimskoj šljaci, od njega se očekivalo da ide do samog kraja i osvoji Rolan Garos, međutim, u četvrtfinalu je izgubio od novog šampiona Pariza, Rafaela Nadala.

Srbin je izraziti favorit da podigne svoj sedmi trofej na Vimbldonu ove godine, pobedio je Matea Beretinija u finalu prošlogodišnjeg turnira i povećao broj grend slem titula na 20.

 

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije